• 26 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8068
  •  GBP / BGN 2.3463
  •  CHF / BGN 2.0847
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Хампарцумян: Държавният бюджет може да бъде изграден така, че страната ни да покрие критериите за еврозоната

Хампарцумян: Държавният бюджет може да бъде изграден така, че страната ни да покрие критериите за еврозоната

/КРОСС/ Няма как да отговоря на такъв въпрос. Дори човек да е на диета, нищо не му пречи да чете менюто. Така банкерът Левон Хампарцумян коментира снощи появилите се слухове, че той ще въплъти фигурата на "равноотдалечения премиер".

"Българският премиер не е всемогъщ диктатор, има много власт и възможности, но ако няма властова пирамида от съмишленици, и най-добрият мениджър нищо не може да направи", обясни той.

Финансистът смята, че държавният бюджет може да бъде изграден така, че страната ни да покрие критериите за членство в еврозоната. По думите му, е необходимо, поне временно, да "затегнем колана с една-две дупки".

"Членството ще ни даде преимущество. Хората, които генерират новото богатство на България: предприемачи, бизнесмени, ще се чувстват по-спокойно", отбеляза Хампарцумян.Той отговори и на въпроса дали БРИКС ще успее да направи паралелна финансова система за разплащания. "БРИКС все още е една мечта. Западът понякога в своята самоувереност и самодоволство може би прекалява с поучителния тон, каквото днес най-после си призна и Шарл Мишел. Европа трябва да се преиндустриализира. Нашият западен свят има много трески за дялане и много неща могат да се направят. Иначе, за БРИКС: как се разбират точно Русия и Китай, Китай и Индия, трите заедно за обща валута?", запита риторично финансистът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Целият смисъл на казаното се крие във фразата: ... хората които генерират новото богатство на България... От влизането в еврозоната печелят единствено банкерите, а не е факт, че ще споделят печалбата си с останалете. Хората които генерират новото богатство го генерират за себе си, а не за бедните от изостаналите райони. Данъци не плащат, а ако плащат не е задължително да е в БГ. Вярно е казано, че финансовият капитал е най-паразитиращият капитал. И банкер за премиер не е вариант. Не е съвместим със социалната политика, без която в момента над половината стрна ще измре. Вдигат цените обещавайки помощи,а после режат помощите зада поситгнат показатели. И защо? За да е добре на Хампарцумян. Нищо лично. Интелигентен човек е, но е банкер.

Преди 23 минути

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.