• 07 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7734
  •  GBP / BGN 2.3357
  •  CHF / BGN 2.0820
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Български ученици с 3 големи отличия от международно състезание по английски език

Български ученици с 3 големи отличия от международно състезание по английски език
Мира Косева и Пламена Шошева спечелиха призови места в Kangaroo Global Linguistics

/КРОСС/ Мира Косева, ученичка в 128. СУ "Алберт Айнщайн", гр. София показа забележителни знания по английски език по време на международния кръг на престижното състезание по английски език Kangaroo Global Linguistics, провело се през изминалия уикенд. Тя завоюва първото място в ниво А1 и не само пребори конкуренцията в своето ниво, но и събра най-голям брой точки сред всички участници, което ѝ донесе и допълнителна награда - Глобален победител за 2024 г. В ниво B2 бронзов медал спечели Пламена Шошева, възпитаничка на 93. СУ "Александър Теодоров-Балан", гр. София. Момичетата получиха медали, сертификати и парични награди за отличното си представяне.

"Българските ученици и техните преподаватели за пореден път ни дадоха повод за гордост! Радостта, която изпитахме, когато обявиха резултатите в Солун, бе неописуема. Усърдният труд на Мира и Пламена, както и този на техните преподаватели - Цветанка Николова и Дамяна Георгиева, бе възнаграден и искрено се радвам на общия им успех.", коментира Паолина Андреева, експерт от екипа на издателство "Клет България".

По време на закриващата церемония сертификати за отлично представяне получиха и другите двама представители на българската делегация - Марилена Стивактаки, ЧОУ "Елин Пелин", гр. Стара Загора и Георги Димитров, СУ "Отец Паисий", гр. Кърджали. Асоциацията на Кеймбридж училищата в България бе удостоена с плакет за най-дългогодишен партньор на Kangaroo Global Linguistics.

В България Kangaroo Global Linguistics се организира от Асоциацията на Кеймбридж училищата в България за седма поредна година, като през учебната 2023/2024 г. на вътрешноучилищния кръг се явиха рекорден брой ученици, сред които и големите победители на международния кръг през изминалия уикенд.

За Асоциацията на Кеймбридж училищата в България:

 Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена от издателство КЛЕТ България ООД, представител на Cambridge University Press, като доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. Асоциацията е организатор на най-голямото състезание по английски език Kangaroo Global linguistics, като до момента през него са преминали над 100 000 ученици. В асоциацията членуват над 130 от най-добрите училища у нас, като тя е пример е пример за изключително успешното сътрудничество между университетско издателство и училищно сдружение.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.