• 09 Май 2025 |
  •  USD / BGN 1.7382
  •  GBP / BGN 2.3072
  •  CHF / BGN 2.0911
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Министър Тахов с участие на форума „Бранд България - защита на българското земеделие и храни“

Министър Тахов с участие на форума „Бранд България - защита на българското земеделие и храни“

/КРОСС/ Министърът на земеделието и храните Георги Тахов, д-р Давид Сукалински - заместник- министър на икономиката и индустрията, ще вземат участие във форума „БРАНД БЪЛГАРИЯ - ЗАЩИТА НА БЪЛГАРСКОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ И ХРАНИ".

Форумът ще се проведе на 12 декември 2024 г. в гр. София, „Гранд Хотел Милениум София", зала „Нютон" от 10:30 ч.

Организатор на форума е медия "Стандарт" в партньорство с Министерство на земеделието, Министерство на икономиката и индустрията, БАБХ, КЗП, Националният браншови съюз на хлебарите и сладкарите, Асоциацията на месопреработвателите в България, Асоциация на млекопреработвателите в България, Национална лозаро - винарска камара.

Във форума участие ще вземат представители на политическите сили, работодателски и браншови организации, производители, преработватели, търговци, научни и академични среди.

18-тото издание на коледния форум от кампанията „Да! На българската храна" поставя акцент върху постигнатите резултати в сектора на земеделието, агробизнеса и хранително-вкусовата промишленост и визията на властта за 2025 година.

Сред основните теми на дискусията е ролята на аграрния сектор в българската икономика, нуждата от инвестиции в сектора, включително в напояване. На преден план са защитата и развитието на устойчивите марки, които правят разпознаваем Бранд България и дават тласък за развитието на регионите чрез винен, кулинарен и селски туризъм.

Сред темите на форума, които са акцент е липсата на напояване и засушаването, които през отиващата си вече година се превърнаха в причина за ниски добиви и застрашиха оцеляването на редица култури.

Липсата на кадри и вноса на работна ръка също е въпрос, който в последните години се очерта като отделен проблем за хранително-вкусовия и земеделски бранш. Как да се мотивират младите, на които се разчита да се съхрани вековната българска традиция и поминък, през годините отличавали България сред другите държави, ще разберем от академичните и научни среди и бизнеса.

От тях ще чуем и какъв ефекта от прилагането на модерните технологии и изкуствения интелект в производството.

Новата визия на европейското земеделие, която следва да бъде реализирана през следващите години и мястото на България в нея, е тема която е от съществено значение за бъдещето на родното производство.

По дългогодишна традиция в коледното издание на „Да! На българската храна", за 18-та по ред година ще бъдат връчени годишните награди, които през 2024 г. ще бъдат за всички онези брандове, устояли на предизвикателствата на времето и запазили автентичните бълграски вкусове и продукти - символ на българщината.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2025 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.