• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7532
  •  GBP / BGN 2.3297
  •  CHF / BGN 2.0675
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Дарин Георгиев: Ситуацията с пожарите е много показателна за това, че е крайно време в България да има кризисен център

Дарин Георгиев: Ситуацията с пожарите е много показателна за това, че е крайно време в България да има кризисен център

/КРОСС/ Снощи, в предаването „Още от деня" по БНТ Дарин Георгиев каза, че ситуацията с пожарите е много показателна за това, че е крайно време в България да има кризисен център, от който всички такива ситуации да бъдат координирани и управлявани. „В момента виждаме хаос и никой няма готовност да реагира на природните предизвикателства. Такъв център трябва да разработи приоритетите и на държавата ни в случай на кризисна ситуация".

Относно срещата с ИТН, Георгиев каза, че са били 6 души от тяхната партия. „Това, което чухме от тях бяха разумни политики и трябва да им се отдаде заслуженото уважение, защото поставиха много точни и ясни приоритети за страната ни в един много тежък момента. Поставиха се много точни приоритети. Политиките, които те представиха не са чужди за нас. В детайли може много да се работи и има какво да се желае, но като конкретика, като приоритети, свпадат с нашите виждания".

Те знаят, че ги подкрепяме идеологически като няма да се спирам на всички приоритети, а тези, които са в моята сфера, обясни Георгиев. „От гледна точка на въшната политика моето мнение е, че България има външно министерство, но няма външна политика. Това е моето мнение. Приоритетите за външната политика са Шенген, зелена сделка и както ИТН споменаха на срещата домакинството на България по ЮНЕСКО. Детайлите са, че България не участва в нито една европейска мисия."

ИТН ще имат нашата подкрепа за техен мандат, заяви Георгиев. „Срещата не беше приключила, когато излязох, но нагласата, която усетих в моите колеги, че всички шест души, ще ги подкрепим. Условия не поставяме, единствено да участваме в детайлното изграждане на политиката".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.