• 20 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7532
  •  GBP / BGN 2.3297
  •  CHF / BGN 2.0675
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 14°C

Чуха ли в Брюксел обидите на Скопие към София

Чуха ли в Брюксел обидите на Скопие към София
Коментар на евродепутатът Андрей Ковачев

/КРОСС/ Думите на македонския вицепремиер със сигурност те са координирани с Християн Мицкоски. Той няма как да го повтаря толкова дълго. И тук проличава едно желание на сегашното ръководство на РСМ да не продължи по пътя на европейската интеграция. Търсят си възможност, някакво извинение пред тяхната общественост защо това няма как да се случи. И извинението е, разбира се, България, като бъде очернена България. Но всичките техни действия по отношение на блокирането на коридор номер 8, който е изключително стратегически, Адриатическо до Черно море, важен също и за НАТО и за сигурността, за това, че взеха половин милиард евро заем - уж през Унгария, но всички знаем, че това е част от китайския заем, който е даден на Унгария от 1 милиард, половината отива за Скопие. И тези постоянни провокации спрямо България - по никакъв начин България с нищо не е дала повод за такива провокации. Напротив.

Това коментира снощи в БНТ „Още от деня" евродепутатът Андрей Ковачев. Те абсолютно погазват Договора за добросъседство, както за това, че в този договор, ратифициран от двете страни, от техните парламенти, е записано, че ние имаме обща история, която е на българския народ и това няма как да бъде фалшифицирано. Това е много тъжно, че те тръгват по този много груб начин срещу България. България не използва темата за предизборна кампания. Напротив, аз мисля, че ако не бяха почнали в Скопие с тези провокации, ние с вас сега нямаше да говорим по тази тема.

България не използва темата за предизборна кампания. А те се опитват да ни провокират, за да може страната да е виновник , и те да си тръгнат натам, накъдето са си тръгнали с Вучич и Орбан към Китай и Русия. Това е геополитическият разказ, посочи евродепутатът.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Чуха и се посмяха! Вместо да действаме се жалваме на моля другарката... Когато си тъп васал е за дълго!

Преди 2 часа

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.