• 23 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8074
  •  GBP / BGN 2.3468
  •  CHF / BGN 2.0885
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Плевнелиев: България е класическа жертва на популизма

Плевнелиев: България е класическа жертва на популизма

/КРОСС/ Президентът на България, в периода 2012 - 2017 г., Росен Плевнелиев заяви, че искрено се надява да има правителство. Той сподели мнението си затова къде се намираме и какво би могло да се случи в политически план. 
"От 2016 г. говоря за едно и също нещо - възходът на популизма. Има държави, които попаднаха в плен на този подход. България е класическа жертва и това са над 100 държави - цяла Латинска Америка беше погубена и унищожена политически и икономически", посочи президентът. 

Според него страната ни се намира 10 години назад зад Гърция. "Това, което ще се случи при нас е същото, което стана и там тогава. Тежка криза, жестоко противопоставяне, финансова, икономическа и политическа криза", обясни Плевнелиев. 

"Има два оставащи разумни варианти. Единия - програмно правителство на ГЕРБ-СДС, с мандата на партията и с плаваща и широка подкрепа. Втория вариант, който аз не изключвам и ако бях на мястото на Бойко Борисов щях да се замисля, би бил правителство на малцинството. Хората очакват да се носи отговорност", коментира президентът на България, в периода 2012 - 2017 г.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Помнещ

България е превърната в порутена миризлива Плевня....

16.06.2024 19:27:20

Анонимен

България е жертва на такива тарикати като теб. След като политиците не разбират какво им казва народа чрез изборите следва да го разберат по друг начин.

16.06.2024 13:29:41

Анонимен

А бе, урод, как точно се носи отговорност. Има отговорност наказателна, ама Тиквата го изпраха от ДПС и ПП. Има политическа отговорност, когато за тебе гласуват по-малко отколкото преди. Тогава ти казват, че не те харесват и не им допада това, което правиш. Тиквата пак се натиска за управление, макар, че вече не остана нищо за крадене. Защо малоумно недоразумение като теб, решава, че популизмът е нещо лошо. В основата му е стремежа да сеотговори на желанието на хората. Работа на експертите е да намерят начин, а на политиците да постигнат компромиси но в посоката на желанията нахората. Груб популизъм е когата се обещават невъзможнинеща. Вие, например не сте изпълнили нищо от това, което сте обещавали, независимо че не сте слушали и хората. Арогантност е когато независимо от желанията на хората и заявеното от тях презрение се опитвате да управлявате, като отгоре на всичко заявявате на суверена, какво следва той да направи. Мамнцето ви мръсно, вие за какви се имате? За умни, за честни, за опитни, за ефективни? Не сте нищо от изброеното.

16.06.2024 11:47:50

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.