• 30 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

МВнР: Опитите за предоговаряне може само да отдалечат РСМ от членство в ЕС

МВнР: Опитите за предоговаряне може само да отдалечат РСМ от членство в ЕС
Външното ни министерство излезе с позиция относно изказване на премиера на Северна Македония Християн Мицкоски

/КРОСС/ Външното министерство на България излезе с позиция относно изказване на премиера на Северна Македония Християн Мицкоски.

„На управляващите в Скопие би трябвало да е ясно, че опитите за лансиране на идеи за предоговаряне на вече поети международни ангажименти могат да доведат единствено до ново отдалечаване от старта на преговорите за членство в Европейския съюз", пише в позицията.

Днешното изказване на министър-председателя на Република Северна Македония за съжаление отново открито поставя под въпрос европейската перспектива на страната му, се посочва още в позицията на сайта на Министерството на външните работи.

В текста се допълва, че макар служебно, правителството на България е напълно легитимно и остава отворено за диалога с РСМ, като той не включва предоговаряне на вече поети ангажименти от Скопие.

Това уточнение е по повод изказването на Християн Мицкоски, че няма да преговаря със служебно правителство на България.

В сряда премиерът на РСМ заяви, че страната иска деблокиране на процеса на евроинтеграция и ще работи ангажирано по този дневен ред, но отсреща трябва да има партньор, с който да комуникира, предаде МИА.

Той посочи, че се надява след изборите за български парламент на 27 октомври да има редовно правителство, с което да намери решение на десетилетната блокада на евроинтеграцията на Северна Македония.

Припомняме думите му от миналата седмица, че трябва да бъдат направени промени в договора за добросъседство и приятелство със страната ни, която той нарече източен съсед.

 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.