• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Томов: Да се поправи проектът на ГЕРБ за промени в Конституцията

Томов: Да се поправи проектът на ГЕРБ за промени в Конституцията

/КРОСС/ Да бъде поправен проектът на ГЕРБ за промени в Конституцията, настоя лидерът на движение "Заедно за промяна” проф. Александър Томов, един от създателите на действащия в момента Основен закон на страната.

Пред Министерския съвет Томов даде брифинг, на който заяви:

"На практика се снемат всички прегради пред това България да бъде разделяна. Дава се право на обикновено народно събрание и това са 120 депутати, да променят териториалното устройство и да изменят територията на Република България. Забравя се идеята, че не бива да има етнически партии“.

„Позволява се на обикновено народно събрание със 120 депутата да променя държавно-политическото устройство на България. Тоест всичко това, което постигнахме за 30 години, е заплюто. Всичко може вече да се постави под съмнение в България, ако това се приеме. Ние настояваме този проект да бъде зачеркнат, да се махне, да не се внася, да се поправи".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Илияна Йотова, вицепрезидент на РБ

Не мисля за проекта за промяна на Конституцията като за нещо сериозно, което е предложено. Очевидно това е последното оръжие, с което една власт се стреми на всяка цена да запази позициите си. Оттук нататък, дали този проект е добър, или не - това няма значение. Той целеше да предизвика и да отклони общественото внимание в съвсем различна посока. Смятам, че с този проект, който е обиден първо за юристите, обиден е и за нас като народ, се цели да се суспендира духът и философията на българската конституция и с чисто политическа конюнктура и партиен егоизъм да се хвърли страната в една безпрецедентна криза - както конституционна, така и институционална.Надявам се българският народ да не позволи това.

19.08.2020 15:23:29

Анонимен

Ало прокурорите - какво стана с разследването на записите /с глас подобен на този на Б. Борисов/ и снимките от спалнята на БМБ - реални и аранжирани. Какво става - истина ли е или ментета - компромати? Ако е второто, открийте и осъдете виновните за подриване на авторитета на властта. Ако е първото, има поне десетина основания за подвеждане под отговорност на г-н премиера.

19.08.2020 14:02:38

Анонимен

"Наивният добрият Лупи" се хвана на въдицата. Въпросният проект изобщо не трябва да се обсъжда - той ще узакони премиерско-прокурорската диктатура.

19.08.2020 13:59:15

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.