• 03 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7666
  •  GBP / BGN 2.3483
  •  CHF / BGN 2.0833
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Руслан Трад: Рисковете за България могат да бъдат всякакви, тъй като България е част от ЕС и НАТО

Руслан Трад: Рисковете за България могат да бъдат всякакви, тъй като България е част от ЕС и НАТО

/КРОСС/ Снощи в предаването „Още от деня" по БНТ Руслан Трад, каза че рисковете за България могат да бъдат всякакви, тъй като България е част от ЕС и НАТО. „България е държава, която е много важно място разположена. Присъствието на по-неформални мрежи са от години на нашата територия, нещо което службите за сигурност знаят добре. Отделно България се намира между две взривоопасни зони - между Украйна, където войната бушува, и на юг Близкия Изток".

Трябва да се вземат напълно мерки във всички големи градове на страната, не само по изходи и входове, летища, гари, защото ние вече имаме лош случай с тероризъм и то с Хизбула, така че България би трябвало да си е взела уроците, обясни Трад. „Нека все пак зрителите да не изпадат в паника, но у нас много рядко се говори на тази тема. Тези въпоси са далеч от нашия дневен ред, но мерките са рутинни - те трябва да бъдат взети, когато около държавата има подобни конфликти".

Мен и колегите ми не ни изненада реакцията на Иран, защото ежечасно следим събития като войната в Газа, войната в Ливан, заяви Трад. „Иран прави често трудна преценката на анализаторите как ще действа, защото за Иран воденето на война се случва на различни слоеве. Нямаме само използване на оръжия като вчерашната атака. Много хора си представят войната като окопна, но за Иран воденето на война вече всъщност е над десетилетие дори и повече. Този конфликт, който постоянно избухва между Израел и Хизбула, стигаме до днешния момент, който е по-различен и ескалацията е много по-голяма".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Така е.

Преди 1 часа

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.