• 10 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7891
  •  GBP / BGN 2.3371
  •  CHF / BGN 2.0822
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 25°C

България и Германия засилват партньорството в туризма с нови инициативи и стратегически инвестиции в маркетинг кампании

България и Германия засилват партньорството в туризма с нови инициативи и стратегически инвестиции в маркетинг кампании

/КРОСС/ Министърът на туризма Евтим Милошев и посланикът на Германия в България Ирене Мария Планк проведоха среща, насочена към укрепване на партньорството в туризма между двете страни. Разговорът, в който участваха и представители на ключови германски компании в туристическия и авиационния сектор, включително Франк Кванте, главен изпълнителен директор на „Фрапорт", Велкен Белман от SunExpress и Мориц Зайлер, ръководител на икономическия отдел на германското посолство, очерта стратегически възможности за съвместно развитие. Основните теми на дискусията включваха увеличаване на броя на немските туристи в България и разширяване на маркетинговите усилия за популяризиране на българското Черноморие на германския пазар.

Министър Евтим Милошев акцентира на водещата роля на Германия като първи външнотърговски партньор на България и подчерта значението на дългогодишната емоционална връзка, която германските туристи имат с българското Черноморие. Той увери, че Министерството на туризма е ангажирано с целенасочени действия да възстанови и увеличи броя на немските туристи. „Нашата мисия е да реализираме ефективна реклама на България като предпочитана дестинация и да върнем немските туристи у нас на нивата, на които заслужават да бъдат", заяви министърът.

Посланик Ирене Мария Планк изрази своето възхищение от разнообразието на туристическите възможности в България и подчерта, че страната ни има много възможности. Планините, СПА туризмът и богатите кулинарни традиции представляват огромен потенциал за привличане на германски туристи. Тя заяви, че сътрудничеството в областта на туризма между България и Германия е истински успех, въпреки глобалните предизвикателства.

Министър Милошев подчерта и предимствата на България като сигурна и спокойна туристическа дестинация, която предлага множество различни форми на туризъм. „С културния туризъм и богатството от термални извори и СПА курорти, имаме уникалната възможност да привличаме туристи и през месеците май и септември", допълни той.

Велкен Белман, представител на SunExpress, коментира важността на стратегическите партньорства за развитието на немскоезичния пазар и съобщи, че съвместно с Electra Airways са осигурени 200 хиляди седалки за полети до България за летния сезон през 2025 г. „Нашето споразумение с Electra Airways, което среща и голямата подкрепа на Фрапорт, е за три години, като през първата година планираме два полета до черноморските ви летища, през втората четири, а през третата седем. Виждаме изключителната възможност, която страната ви предоставя и сме готови да възобновим България като водеща дестинация за немските туристи", заяви Белман.

Министър Милошев подчерта значимостта на тези усилия и изрази готовност да предостави подкрепа за реализиране на проекти, които ще допринесат за по-голям немски туристически поток към България. Той изтъкна, че инвестициите в маркетинг, инфраструктура и сигурност са основни приоритети, които ще позволят на българския туризъм да постигне дългосрочен растеж и да привлича все повече немски туристи през следващите години.

Пресцентър на Министерството на туризма

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.