• 26 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 24°C

Антоанета Цонева: Българската армия трябва да бъде модернизирана и да се направят инвестиции в човешки капитал

Антоанета Цонева: Българската армия трябва да бъде модернизирана и да се направят инвестиции в човешки капитал

/КРОСС/„Демократична България" ще настоява мерките и инициативите от управленската програма бъдат отразени в актуализацията на бюджета и в законодателната програма на парламента. Това каза Антоанета Цонева от „Демократична България" в предаването „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ.

Тя обяви, че „Демократична България" първо ще говори с „Продължаваме промяната", за да изложи своите предложения. „Този пакет мерки е насочен към укрепване на управлението. Какви са предложенията - укрепване на службите, които са свързани със защита на националната сигурност, ефективно действие на Съвета по сигурност към МС, също така оценка за лоялност на служителите на службите и по-висока ефективност на контраразузнавателни служби. Това което предлагаме, БСП спрямо него - не виждам как би могла да реагира по негативен начин", обясни Цонева.

Тя препотвърди позицията на „Демократична България" за изпращане на оръжия в Украйна. „Демократична България" е срещу тезата, с която се облъчва българското общество за това, че ако ние изпратим оръжие на Украйна, ще бъдем въвлечени във война", заяви Цонева.

Българската армия трябва да бъде модернизирана и да се направят инвестиции в човешки капитал, добави тя.

България няма нужда от нови предсрочни избори, смята Цонева. „Нужни са оздравяване на институциите, за да може да бъде предложен кризисен и антиифлационен план и мерки, които българските граждани очакват. Всичко това няма как да се случи, ако сега отидем на избори. Трябват действия", подчерта тя.

Според нея това, което правителството ще предложи по отношение на намаляване на акциза на биодобавките в цената на горивата, ще даде резултати. „Има напрежение, има несигурност и по тази причина правителството трябва бързо да предложи мерки през актуализацията на бюджета, за да могат хората да бъдат малко по-спокойни в ситуация като тази", отбеляза тя.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Госпожата, както се вижда от бръщолевенето й, е специалист по всичко - армия, въоръжение, служби за сигурност, социална област та даже и от компонентите на горивата.

15.05.2022 21:50:13

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.