• 12 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7881
  •  GBP / BGN 2.3366
  •  CHF / BGN 2.0856
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Визията на „Възраждане“ за бъдещото управление

Визията на „Възраждане“ за бъдещото управление

/КРОСС/Проблемът на България не е, че няма редовно правителство. Проблемът на България е ширещата се корупция и унищожаването на държавността с какви ли не действия. Имаме едно статукво, което прави това вече няколко десетилетия. Това каза Петър Петров - кандидат за депутат от ПП „Възраждане", водач на листата в 24-ти МИР-София и в Монтана, в предаването „Говори сега" по БНТ.

Той очаква избирателната активност на предстоящите предсрочни избори да е по-ниска от тази на последните. Той призова хората да дадат гласа си, тъй като високата избирателна активност ще обезличи купения, зависимия и корпоративния вот.

Управлението трябва да се основава на допитвания до народа, смята „Възраждане". „Те са много важни. Най-големият проблем в момента в България е липсата на обществено доверие към парламента като орган, който взема най-важните решения. Искаме българските граждани да не ни казват постоянно „Ама то от нас нищо не зависи, всичко е наредено, те са си купили гласовете". Те трябва да разберат, че от тях зависи всичко. Ние искаме да има референдуми по най-важните въпроси за България. Знаете позицията ни за еврото, знаете позицията ни за американските бази, знаете и позицията ни, че трябва да отпаднат санкциите срещу Русия, които според нас са вредни за българската икономика - все неща, които ние не можем да пристъпим и по този начин да предадем доверието на нашите избиратели", изброи Петър Петров.

Българските граждани имат недоверие като цяло в съдебната система, отбеляза той. По думите му през последните десетилетия главният прокурор не изпълнява очакванията на обществеността. „Това е големият проблем. Дали ще го наречете „законодателна промяна", дали ще го наречете „промени в личностите" - трябва да се направи така, и то от законодателната власт, от Народното събрание, че да има процедури, които са прозрачни. Като юрист държа да кажа, че този Висш съдебен съвет с изтекъл мандат не трябва да провежда процедура по избор на главен прокурор", смята Петров.

В следващия парламент „Възраждане" може да бъде част от обединение, което да изхвърли ГЕРБ и ДПС от властта, заяви кандидатът за депутат. „И никога да не позволява те да имат нито премиер, нито министри, нито ръководни постове в изпълнителната, законодателната и съдебната власт. Смятам, че министър-председател трябва да бъде ярка политическа фигура. В България колективната безотговорност от типа Министерски съвет - дали служебен, дали редовен, подава топката на Народното събрание, което да гласува нещо, и по този начин министър-председател и Министерски съвет да си измият ръцете, както се случва в последни 3 години, не трябва да съществува. Независимо дали го наричаме „равноотдалечен" от партиите или „експертен" премиер, министър-председателят трябва да носи пряка отговорност. Аз съм привърженик на управление, в което се знае кой носи цялата отговорност и тя може да му бъде потърсена. От „Възраждане" искахме така да променим законодателството, че всеки, който управлява в ущърб на България и на интересите на обществото, който провежда чужди политики, да може да носи не само политическа отговорност, а наказателна, финансова, административна и друга", заяви Петър Петров.

Външната политика на България трябва да се промени, заяви той. „Безмитният внос на зърно от Украйна, който е до 1 юни 2025 г., не трябва повече да продължава, защото той уврежда българските производители. Трябва да спрем санкциите, защото ето например ядреното гориво, което взимаме в момента от Америка, ние няма къде да го загробваме и ще трябва да строим хранилище на територията на Република България, защото от две години Русия не само че не го приема, а ще ни връща отработено гориво от Пети и Шести блок. И в момента то стои на площадката на ядрената централа. Та дори и затова ние трябва да променим своята външна политика", смята кандидатът за депутат от „Възраждане".

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.