• 25 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8108
  •  GBP / BGN 2.3505
  •  CHF / BGN 2.0920
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Доц. Наталия Киселова: Необходими са промени в политиките и законодателството за българските общности зад граница

Доц. Наталия Киселова: Необходими са промени в политиките и законодателството за българските общности зад граница
Председателят на БСП - София Иван Таков и кандидати за народни представители се срещнаха с граждани от Молдова, Украйна и Русия, които имат български произход

/КРОСС/ Председателят на Градския съвет на БСП - София Иван Таков и кандидати за народни представители от листите на "БСП - Обединена левица" в София се срещнаха с граждани от Молдова, Украйна и Русия, които имат български произход. Разговорът беше организиран от Валери Делибалтов, който е бесарабски българин и е председател на Основна партийна организация 042 "Родолюбец" към РС на БСП в "Оборище". На срещата присъстваха водачът на листата на Коалиция "БСП - Обединена левица" в 24 МИР Атанас Атанасов и кандидати от 23 и 24 МИР - доц. Наталия Киселова, Наталия Илиева, Кръстин Чепилов и Слави Ангелов.

Многообразни бяха проблемите, които гражданите поставиха и поискаха да бъдат решени от представителите на лявата коалиция в 51-вото Народното събрание. В откровен диалог бяха повдигнати както специфични за живеещите в България чужди граждани от български произход проблеми, така и общи за всички хора в София, а и в България.

"За лицата от българки произход, живеещи в чужди държави проблемите наистина са специфични, коментира доц. Киселова. - Обсъдихме ги и стигнахме до общото мнение, че са необходими промени в законодателството и в политиките за българските общности зад граница. Сред въпросите за решаване са тези, свързани с образованието и ученето на български език, следдипломна квалификация на учители, които преподават на български език в българските общности зад граница, пребиваването на учещи и работещи в България лица от български произход, придобиване на българско гражданство от лица от български произход, трудова миграция и трудова заетост, осигурителни и трудови права на работещи в две и повече страни и признаването на трудов и осигурителен стаж в България, жилищна политика на новодошли в нашата страна".

Участниците в срещата се обединиха около разбирането, че мирът като основна общочовешка ценност ще е в основата на дейността на бъдещата парламентарна група на "БСП - Обединена левица" и народните представители ще търсят начини за дипломатическо уреждане на конфликта на територията на Украйна.

Пресцентър на Градския съвет на БСП - София

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.