• 27 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8068
  •  GBP / BGN 2.3463
  •  CHF / BGN 2.0847
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

„Галъп“: Избирателната активност към 9:00 часа е 3,7%

„Галъп“: Избирателната активност към 9:00 часа е 3,7%

/КРОСС/ Днес, 27 октомври, България гласува за 51-то Народно събрание. Това са седмите национални избори за последните три години. Според данни от Exit-Poll на Галъп Интернешънъл Болкан към 09:00 часа избирателната активност в страната е 3,7%.

Как да гласуваме: Стъпка по стъпка

Гласуването започна в 07:00 часа и ще продължи до 20.00 часа, като изборният ден може да продължи не по-късно от 21:00 часа, ако пред някоя избирателна секция има опашка от чакащи избиратели. Ето как започна изборният ден в страната:

София

Към 7.10 часа всички секционни помещения са предадени на избирателните комисии. Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. В Софийска област са разкрити общо 409 изборни секции и 6 мобилни. 469 са полицейските служители, пряко ангажирани с охраната им.

Гражданите могат за подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са относими към дейността на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02/90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg.

И в днешния ден служителите на сектор „Български документи за самоличност" при ОДМВР-София ще работят от 8.30 до 19.30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права. Заявления за издаване на удостоверения ще се приемат до 19.00 часа.

Припомняме, че в изборните помещения не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване.

Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Варна

Изборният ден започна в 7:16 часа, секционните помещения на територията на региона са предадени на съответните избирателни комисии. Няма регистрирани сериозни нарушения на обществения ред преди началото на изборите. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на денонощната телефонна линия 052/615166, както и на имейл izbori2021@mvr.bg

В днешния ден служителите на сектор „Български документи за самоличност" в ОДМВР Варна ще работят от 8:30 до 19:30 часа и ще издават удостоверения (за изгубени/ откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед гражданите да могат да упражнят избирателните си права. Заявления за издаване на удостоверения ще се приемат до 19:00 часа.

ОДМВР -Варна е предприела всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарна безопасност и осигуряване на спокойно протичане на изборния ден.

Нормално започна балотажът на частичните местни избори за кметове на районите „Одесос" и „Приморски" във Варна, съобщи председателят Общинската избирателна комисия Велин Жеков.

В двата района са разкрити общо 199 секции, като в 198 от тях има машинно гласуване.

Избирателите в двата варненски района са малко над 153 000.

Разград

Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече спокойно. В 7.00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на СИК. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите. За осигуряване на охраната на изборните секции са ангажирани над 250 служители от структурите на ОДМВР-Разград, РДПБЗН-Разград и Жандармерия, които отговарят за реда и спокойствието в региона.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на МВР осигуряват външната охрана на изборните места. При необходимост се намесват за възстановяване на реда, ако за това има решение на съответната избирателната комисия.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg /или в ОДМВР-Разград на тел. 084 62 72 57.

Създадена е организация звената на Дирекция „Български документи за самоличност" да работят в днешния ден от 8.30 до 19.30 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени, откраднати, повредени, унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. В дните от 21 до 25 октомври са издадени 40 удостоверения - 26 в Разград, 9 в Исперих, 3 в Лозница и 2 в Кубрат. Връчени са 247 готови лични документа - 178 в Разград, 34 в Исперих, 26 в Кубрат и 9 в Лозница. В деня за размисъл с удостоверение за гласуване са се снабдили трима граждани в Разград. През съботния ден са връчени 15 изготвени лични карти - 6 в Разград, 3 в Кубрат и 6 в Лозница. До 26 октомври включително полицията е работила по 24 сигнала за купуване на гласове. Проверките са приключени и предадени по компетентност в прокуратурата.

Изборният ден започна в спокойна обстановка на територията на ОДМВР-Стара Загора

Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. Служители на ОДМВР-Стара Загора са поели охраната на всички 485 секционни избирателни комисии и 10 подвижни секционни избирателни комисии на територията на областта.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР на денонощната телефонна линия на министерството 02 90 112 98 и на имейл izbori@mvr.bg.

Създадена е организация и работното време на звената „БДС" в ОДМВР-Стара Загора, Първо РУ-Стара Загора, Второ РУ-Стара Загора, РУ-Казанлък, РУ-Раднево, РУ-Чирпан и РУ-Гълъбово на 27.10.2024г. /неделя/ е от 08:30 часа до 19:00 часа. Те ще издават удостоверения /за изгубени/откраднати/повредени/унищожени/ лични карти и документи с изтекъл срок с оглед упражняване на избирателните права на гражданите.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответното решение на избирателната комисия.

Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия 02 90 112 98 и имейл izbori@mvr.bg. В ОДМВР-Благоевград също са открити денонощни телефонни линии: 073 867 323, 073 867 566 и 073 867 434, както и e-mail: odc.blagoevgrad@mvr.bg и blagoevgrad@mvr.bg, на които да се подават сигнали за нарушения или евентуални престъпления, съотносими към отговорностите на МВР в изборния процес.

Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност" ще работят в днешния ден от 08:30 до 19:00 часа. Те ще издават удостоверения ( за изгубени /откраднати/ повредени/ унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед упражняваните права на гражданите.

В Кърджали битката за гласове се очертава да е особено спорвана. Спокойно и без проблеми започна изборният ден там. Над 260 хиляди имат право на глас в областта и ще могат да гласуват в над 400 секции. За първи път от доста време Кърджали регистрира необичайно явление, а именно много голям брой подадени жалби от политически сили. От началото на предизборната кампания до момента в районната избирателна комисия тези жалби са 30, а очакванията именно на РИК е тази тенденция да продължи и дори да се засили през целият изборен ден. На предходните предсрочни парламентарни избори Кърджали стана рекордьор с най-ниска избирателна активност в цялата страна.

При добър обществен ред и в спокойна обстановка започна изборният ден в област Силистра. През изминалото денонощие в ОДМВР-Силистра няма постъпили сигнали за престъпления и нарушения, застрашаващи нормалното провеждане на изборите.

Близо 230 служители на ОДМВР-Силистра, РД „Пожарна безопасност и защита на населението" и РД „Гранична полиция" имат пряк ангажимент в охраната на вота. В изборния ден те ще бъдат разположени извън изборните помещения, а при необходимост ще оказват съдействие след съответното решение на избирателната комисия. В помещенията за гласуване не се допускат въоръжени лица или носещи опасни предмети. Забранява се използването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника за заснемане на начина на гласуване.

Сигнали за изборни нарушения, относими към работата на МВР, могат да бъдат подавани на специално създадените открити линии: в МВР - 02/90 112 98 и izbori@mvr.bg, и в ОДМВР-Силистра: 086/886 331 и odc.silistra@mvr.bg.

Изборният ден на територията на Област-Пазарджик започна в спокойна обстановка

Предприети са необходимите мерки и дейности за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и спокойното протичане на изборния ден. Служителите от структурите на ОДМВР-Пазарджик още вчера поеха за охрана всички секции в региона. В охраната и цялостното обезпечаване на парламентарните избори в областта са ангажирани над 600 служители на вътрешното министерство.

Служителите на Министерството на вътрешните работи охраняват извън помещенията за гласуване и се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има искане от председателя на СИК.

Създадена е организация и звената „Български документи за самоличност" в Пазарджик, Септември, Пещера, Панагюрище и Велинград ще работят в днешния ден от 08.30ч. до 19.00 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

Изборният ден в Пернишка област започна в спокойна обстановка

Изборите за Народно събрание в област Перник започнаха в спокойна обстановка. Предприети са всички мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряване спокойното протичане на изборния процес. Охраната на изборните помещения през изминалата нощ протече нормално. Към 07,00 часа днес секционните помещения и съдържащите се в тях материали са предадени на Секционните избирателни комисии. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборитес. За сигурността и охраната на изборните секции са ангажирани достатъчен брой служители, които отговарят за реда и спокойствието в региона. Със заповед на директора на ОДМВР - Перник старши комисар Милчо Милчов са определени дежурни групи, които да реагират при извършено престъпление, свързано с изборните права на гражданите или такова от общ характер. Служителите на сектор „Български документи за самоличност" в ОДМВР - Перник и в РУ ще работят от 08, 30 до 19, 30 ч.. Те ще издават удостоверения за изгубени, откраднати, повредени или унищожени лични карти и документи с изтекъл срок, с оглед упражняване на избирателните права на гражданите. До момента са издадени 13 такива.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица, носещи предмети, опасни за живота и здравето на хората, както и такива, употребили алкохол или други упойващи вещества. Забранено е ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на МВР се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и след изрично поискано искане от председателя на Секционната избирателна комисия.

При възникнали нередности могат да се подават сигнали на тел. 112, горещата телефонна линия, предоставена от МВР - 02/ 9011298 и e-mail: izbori@mvr.bg. и в ОДМВР - Перник 076/676370 и e-mail: odc.pernik@mvr.bg и pernik@mvr.bg. Органите на прокуратурата също приемат сигнали за изборни нарушения.

Изборният ден в област Видин започна в спокойна обстановка

Предприети са всички необходими мерки за опазването на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на изборния ден. Оперативният щаб в ОДМВР-Видин работи в координация и постоянна комуникация с институциите, ангажирани с изборния процес. Около 300 служители на МВР участват пряко в охраната на секционните избирателни комисии (СИК) и районната избирателна комисия (РИК) в област Видин.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на МВР се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Сигнали за нарушения, относими към отговорностите на вътрешното министерство в изборния процес, могат да се подават на откритата денонощна линия 02/90 112 98, на e-mail: izbori@mvr.bg, както и на тел. 094/694 166 в ОДМВР-Видин.

В днешния ден гишетата на сектор „Български документи за самоличност" в ОДМВР-Видин, РУ-Белоградчик и РУ-Кула ще работят от 8.30 до 19 часа. Служителите ще издават удостоверения (при изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите. Удостоверение се издава само след приемане на заявление за издаване на лична карта.

В дните от 21 до 26 октомври включително са били издадени общо 16 удостоверения за гласуване.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.