• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Заместник-министър на правосъдието Ганчев се срещна с представител на Норвежкия център по правата на човека

Заместник-министър на правосъдието Ганчев се срещна с представител на Норвежкия център по правата на човека

/КРОСС/ Заместник-министърът на правосъдието Борислав Ганчев се срещна с проф. д-р Гентиан Зибери от Норвежкия център по правата на човека към Университета в Осло. Двамата обсъдиха предстоящата конференция на тема „Обучението по права на човека: между теорията и практиката", която ще се откриe утре в Нов български университет.

Събитието се провежда в рамките на проект „Засилване на националния капацитет за изпълнение на решенията на ЕСПЧ", финансиран по програма „Правосъдие" на Норвежкия финансов механизъм 2014-2021 г.

Изпълнител на проекта е Дирекция „Процесуално представителство на Република България пред Европейския съд по правата на човека", а партньори са Департаментът „Право" на Нов български университет и Норвежкият център по правата на човека към Университета в Осло.

Двудневната конференция е част от серия инициативи, насочени към изграждане на капацитет в юридическите факултети за практически ориентирано преподаване на дисциплината Защита на правата на човека.

Заместник-министър Ганчев информира проф. Зибери за готвената от Министерството на правосъдието реформа във висше образование по специалността „Право" и идентифицираната необходимост от по-задълбочено обучение в сферата на Защита на правата на човека.

Проф. Зибери от своя страна запозна домакина се с новостите в преподаването в Университета в Осло в контекста на предизвикателствата на днешния ден.

Двамата обсъдиха и различни теми от взаимен интерес, като практически ориентираното преподаване и формите на гъвкаво преподаване, насочено към по-активно участие на студентите, като обърнати класни стаи /Flipped classrooms/, онлайн достъп до материали и лекторски подкасти, участие в симулирани съдебни процеси и др.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.