• 22 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8021
  •  GBP / BGN 2.3475
  •  CHF / BGN 2.0851
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Новото изцяло електрическо E-Tourneo Courier на Ford идва през пролетта

Новото изцяло електрическо E-Tourneo Courier на Ford идва през пролетта

/КРОСС/ Най-високотехнологичното модификационно предложение в гамата на Ford Courier- изцяло електрическото E-Tourneo Courier, ще бъде пуснато в производство преди края на тази година, а първите му доставки към клиенти ще бъдат осъществени през пролетта на 2025-а.

Това анонсираха от Ford и обявиха, че заявки за закупуването на електромобила ще започнат да се приемат в най-скоро време. "Изцяло новото електрическо E-Tourneo Courier на Ford е предназначено да помогне на клиентите да извлекат максимума от живота със смел дизайн, просторен и многофункционален интериор и интелигентни свързани технологии", казват от марката и посочват, че петместният мултифункционален автомобил ще предложи свободен пробег от до 288 километра, възможност за бързо зареждане и големи възможности за транспортиране на товари, в това число и под предния капак (44 литра) и пътници.

E-Tourneo Courier е оборудвано с батериен модул с капацитет от 43 kWh, а задвижващият електромотор е с мощност от 136 конски сили и въртящ момент от 290 Нм.

Бордовата система позволява бързо зареждане с капацитет от 100 kW, което в оптимални условия би гарантирало 100 километра допълнителен пробег за около 10 минути. От 10% до 80%, батерията може да бъде презаредена за около 23 минути.

Допълнителна ефективност и дозареждане на батерията, чрез е възможна по време на движение чрез системата за регенериране на инерционната и спирачната енергия с активирането на режим L на работа на системата. Налични освен него са още четири режима- Normal, Eco, Sport и Slippery.

E-Tourneo Courier ще се предлага в три нива на оборудване- Trend, Titanium и Active, но всеки един от електромобилите ще бъде оборудван със система за следване на пътното платно, система за разпознаване на пешеходци и велосипедисти, интелигентен асистент на скоростта, автоматични светлини, преден и заден паркинг асистент, камера за задно виждане и други.

При необходимост от транспортирането на обемни товари, свободното пространство при Ford E-Tourneo Courier е 1188 литра, като то може да бъде увеличено до 2162 литра след сгъването на задните седалки.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.