• 23 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8074
  •  GBP / BGN 2.3468
  •  CHF / BGN 2.0885
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

CUPRA с три премиери на Автосалон София 2024

CUPRA с три премиери на Автосалон София 2024

/КРОСС/ Имаме удоволствието на този Автосалон да представим пред вас, най-новото от света на CUPRA - една от най-динамично развиващите се марки в Европа.

Премиери за България, специално за Автосалон София са първият изцяло електрически SUV купе - CUPRA TAVASCAN във върховата си версия VZ ADRENALINE с 340 HP, 4 по 4 задвижване, фейслифт на best seller-a на марката - емблематичният флагман CUPRA Formentor отново в най-високият вариант на изпълнение 2.0 TSI VZ с 333 конски сили и 4 по 4 задвижване. И фейслифт на Cupra Leon, с 1,5 бензинов майлд хибрид двигател със 150 конски сили.

Сред експонатите на щанда е първият 100 % електрически модел на CUPRA - градското бижу - CUPRA Born - със своя емоционален дизайн и електрическа спортност, CUPRA Born е импулсът на трансформацията на компанията и началото на електрическата офанзива на CUPRA.

Това, на което искам да акцентирам, и да разкажа за CUPRA като бранд е нашето Design driven ДНК и да ви приветствам още веднъж с Добре дошли в нашата мания по дизайн. Да, това е CUPRA. Ние искаме да вдъхновим света от Барселона, искаме да направим това с марката, ориентирана към дизайна. Не премиум или престижна, а марка, ориентирана и водена от дизайна.

Най-силните страни на нашите автомобили са представянето (performance) и дизайна. Има нещо много дръзко, отличително и нетрадиционно в основата на бранда CUPRA - смелостта да бъдем себе си и да се доверяваме на собствените си инстинкти.

Дизайнът е всичко, което правим. Всичко, което виждаме, всичко, което чувстваме. Нашата мания по дизайна е част от нашата природа.

НИЕ НЕ КОПИРАМЕ ДРУГИ, НЕ СПАЗВАМЕ ПРАВИЛА. НИЕ НЕ СЕ ОПИТВАМЕ ДА УГОДИМ НА НИКОГО. НИЕ СМЕ КОИТО СМЕ.

И сега в конкретика искам да разкажа за колата, която не е в отговор на промяната - тя създава промяната - CUPRA TAVASCAN.

TAVASCAN е първият изцяло електрически SUV на CUPRA и вторият напълно електрически модел след Born.
Погледнете колата отпред - очите, нашето изражение, това показва характера, и интелигентността. И при автомобилите е така.

• трите на брой триъгълни елемента във фаровете, заедно със за първи път осветеното CUPRA лого - създават силната отличителност на CUPRA Tavascan.

• Една от най-характерните части, придаваща и спортната визия е предната черна маска на модела. Така Tavascan изглеждаща като супер герой.

Интериор на автомобила - изключително интересна част от интериора на TAVASCAN представлява „гръбнакът" който поддържа сякаш целия „скелет" на колата и на арматурното табло. За дизайнерите е много важно да включват и така наречения Уау ефект, в който хората да се влюбят - в случая на Таваскан това е Прогресивното амбиентно осветление , което създава потапящо изживяване.

Виждате и Централния дисплей - който е лесен за използване и с подобрено представяне.

Спортните прогресивни седалки с избледняваща перфорация оптимизират ергономичността и достигат нови граници на спортния дух. Всичко това създава уникален и характерен дизайнерски език на CUPRA Tavascan.

Tavascan ще се предлага в две различни моторизации: Версия Endurance с 286 конски сили и версия VZ с мощност 250 киловата, 340 конски сили. Тази версия е с Двоен мотор и 4 по 4 Dual Motor - all- wheel drive : като задния мотор е с 210 KW a Предния мотор с 80 KW. 30% от мощта на колата е отпред, с което осигуряваме най-добро представяне и сцепление на автомобила.

Ускорение от 0 - до 100 км при Tavascan e за 5,6 сек, но когато говорим за електрически автомобили важни параметри са времето за зареждане на батерията и възможния пробег. Tavascan изминава до 550 км, благодарение на 77 киловатовата си батерия.

Ако говорим за зареждане - може да добавим пробег от 100 км само за 7 минути. И да заредим колата за 30 минути от 10% на батерията до 80% .

Cupra Tavascan е фокусиран върху дигиталното изживяване на шофьора и в него се използва Human Machine Interface.

В Tavascan са добавени много асистенти при шофирането - една от най-забележителните е Remote park ассистента - с която Таваскан може да самопаркира - ако се намери място, от което е трудно да се излзезе от колата след като се паркира, използвайки паркинг аситента - трябва просто да насочите колата към мястото за паркиране, да излезете и да довършите маневрата с приложението на телефона си.

От авангардната технология до футуристичния дизайн, всеки аспект на този автомобил гарантира интелигентно и комфортно придвижване.

CUPRA Tavascan e кола, която не е отговор на промяната, а кола, която създава промяна.

CUPRA FORMENOR - автомобилът, който най-добре ни определя, той е най-продаваният и се превръща в емблема на марката.

Нека да започнем отпред - веднага виждате силен характер - шестоъгълната правоъгълна решетка е напълно заличена за сметка на това имаме огромен въздушен отвор позициониран доста по-ниско. Ново също така е и логото на CUPRA, позиционирано на предния капак, докато преди се намираше в центъра на предната решетка.

По отношение на предните светлини също трябва да отбележим, че са изцяло нови. Основната форма е запазена, но акцент са 3-те на брой триъгълни елемента, които създават отличителния светлинен подпис на CUPRA.

Искам да обърна внимание на страничния елемент, който при повечето фирми е имитация на въздуховод, докато при Форментор е реален, като целта му е да промени аеродинамиката на въздушната струя покрай колелата.

Отиваме отзад - там виждаме изцяло нови задни светлини, изцяло нов светлинен подпис, три допълнителни панела, поставени един зад друг, което допълнително създава триизмерен ефект,

Непрекъсната светлинна лента е част от стандартното оборудване, също както и осветената емблема на Купра отзад.

Името на модела Formentor е изписано много елегантно от двете страни на колата в стоповете, както може да видите.

Да разгледаме колата и от вътре:

Тук Новото в кокпита е 12,9 инчовия дисплей. Дисплеят е вече винаги част от стандартното оборудване без значение от избора на двигател.

В средната конзола няма значителни промени, имаме поставка за индуктивно зареждане на телефон, както и два USB, Си порта за зареждане на таблет и смартфон по време на път. Но имаме акцент, с който може да се гордеем - страниците на средната конзола не са от твърда пластмаса, а вече меко тапицирани.

Ето и моите най-любими Bucket седалки, които при върховата моторизация се предлагат дори и с карбонов гръб.

А сега да обърнем внимание и на двигатели с които ще се предлага CUPRA Formentor - базовата версия продължава да бъде оборудвана с 1,5 бензинов двигател със 150 конски сили. Предлага се и двулитров дизел със 150 коня, за хората, които предпочитат дългите пътувания.

Предлагат се и хибридни версии, 2 plug-in Хибрида. Единият разполага с 204 конски сили, а другият, сега става интересно, с 272 конски сили. По отношение на върховите бензинови моторизации за VZ версиите, там са възможни до 333 конски сили.

*Източник: www.seat.bg

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.