• 08 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7625
  •  GBP / BGN 2.3196
  •  CHF / BGN 2.0829
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Living Vehicle с актуализация на CyberTrailer

Living Vehicle с актуализация на CyberTrailer

/КРОСС/ Living Vehicle Inc. пусна повече подробности за своето луксозно електрическо ремарке, вдъхновено от ъгловатия дизайн на Cybertruck на Tesla. Разкрит през май, неговият CyberTrailer - определен като „интелигентен дом на колела извън мрежата" е проектиран да се отличава от традиционните, като е по-независим от комуналните връзки за авантюристи, които искат свобода от ограниченията на конвенционалните къмпингарски настройки.

Луксозният кемпер осигурява независимо захранване за всички свои нужди и допълнителна мощност за теглещото превозно средство, когато е извън мрежата. Според неговия производител, той използва източници на енергия, като усъвършенствани слънчеви панели и резервни системи за генериране на електроенергия, за да се подвизава по-далеч извън мрежата от всеки друг RV на пазара.

„Основното ограничение на сегашния изцяло електрически дизайн на RV е инфраструктурата за зареждане и комунални услуги" - каза главният изпълнителен директор и съосновател на Living Vehicle Матю Хофман - „CyberTrailer е независим от мрежовите ресурси и може да се впусне в природата, без да се нуждае от паркинги за каравани или станции за зареждане."

Living Vehicle е кулминацията на десетилетие опит на Матю и съпругата му Джоана Хофман в проектирането и живеенето в мобилни пространства и е съосновано с бащата на Матю, Валтер Хофман, главен сервизен директор. Компанията се фокусира върху създаването на „устойчиви мобилни решения за живот от висок клас при номадски начин на живот". Със седалище в Санта Барбара, Калифорния, компанията иска да постави стандарта за пътуване извън мрежата и произвежда захранвани със слънчева енергия електрически ремаркета за пътуване от 2017 г.

CyberTrailer използва слънчевата енергия с до 5 кВт слънчево производство извън мрежата, което според Living Vehicle е безпрецедентно в RV индустрията и съответства на домашните слънчеви системи. За сравнение, L1 от електрическия RV иноватор Lightship,разполага с до 3 кВт слънчева енергия. Интегрираните слънчеви панели покриват цялата повърхност на покрива на CyberTrailer и проследяват слънцчевата светлина като се накланят към слънцето, за да максимизират най-много енергия възможно улавяне.

Начинът на работа гарантира, че батерията на RV остава заредена, когато излагането на слънце е ограничено. Това решение с двойно захранване създава бързо енергия и поддържа 240-V зареждане от ниво 2 за теглене с електромобил и оборудване за отдих като електрически велосипеди, мотоциклети и скутери.

CyberTrailer има и собствено задвижвани оси, за да намали драстично загубата на пробег по време на теглене от електрически и задвижвани с ICE теглещи превозни средства. Обширните инженерни усилия са насочени към оптимизиране на аеродинамичните характеристики на CyberTrailer, за да се постигне максимална мощност и горивна ефективност с всички теглещи превозни средства. Тези нововъведения имат за цел да позволят пътуване до по-отдалечени места извън мрежата.

„Ние се ангажираме да направим приключенията извън мрежата по-достъпни" - казва Хофман - „Осите за ремаркета със собствено захранване променят правилата за достигане до най-отдалечените дестинации. CyberTrailer намалява безпокойството за пробег и прави пътуването извън мрежата с електрически превозни средства реалност. С нашата иновативна технология всяко пътуване може да стане неограничено."

Компанията казва, че CyberTrailer се съчетава идеално с EV пикапи като Cybertruck, Ford F-150 Lightning и Rivian R1T, но също така е съвместим с конвенционалните превозни средства с ICE (двигател с вътрешно горене). Алтернаторите с висока мощност в теглещите превозни средства с ICE могат да осигурят резервен източник на енергия за електрифицираното ремарке, като гъвкавостта гарантира достъпност за всички, независимо от типа задвижване на превозното средство.

CyberTrailer разполага с характерната сгъваема тераса на Living Vehicle. Разположена в задната част на ремаркето, тя служи като място за отдих на открито и се спуска на земята като рампа за транспортиране на по-голямо оборудване за отдих като мотоциклети, велосипеди и каяци.

Патентована система за генериране на вода, заимствана от други модели ремаркета на Living Vehicle, извлича влагата от въздуха. Системата, комбинирана с усъвършенствани процеси на рециклиране, позволява на собствениците да удължат пътуването без вода или отпадъци.

Living Vehicle казва, че ще разкрие допълнителни подробности за дизайна и иновативни функции на CyberTrailer по-късно това лято. Започвайки от $175 000, заинтересованите купувачи могат да резервират място в списъка за чакане на RV с напълно възстановим депозит от $100, поставен на уебсайта на компанията. Доставките се планира да започнат през 2025 г.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.