• 27 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8298
  •  GBP / BGN 2.3159
  •  CHF / BGN 2.0405
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 27°C

Д-р Христо Дамянов: Състоянието на българското здравеопазване е критично

Д-р Христо Дамянов: Състоянието на българското здравеопазване е критично

/КРОСС/ Състоянието на българското здравеопазване е критично, това заяви в "Денят започва" управителят на Центъра за интегративна медицина, специалист по онкология д-р Христо Дамянов. Правилата се нарушават заради една здравна система, която е извън всякаква логика и всякакъв смисъл. Тази здравна система беше създадена през 2001-2002 година, като включваше и Здравната каса, и клиничните пътеки, заимствани от австралийския модел, коментира д-р Дамянов. Той отново определи системата като пълен провал и призова колегите си от "Пирогов" да си припомнят какво се е случвало след въвеждането на тази система. След 2002 година има множество протести на лекари и то за премахването й.

По думите му това, което сега прави служебният здравен министър Стойчо Кацаров са начални опити. Здравеопазването се нуждае от една цялостна радикална промяна, която е свързана с огромни политически и икономически интереси, бизнес интереси, както и от цялостна концепция.

Д-р Дамянов беше категоричен, че НЗОК се точи масово и от всички. Той посочи пример с пациент, на когото на два пъти е премахната простатната жлеза и показа документите за това, че на пациент през 2005 му отстраняват жлезата. Според издадените на същия пациент епикризи през 2011 г. простатната му жлеза отново е отстранена.

В здравеопазването има огромни пари, но те се харчат нерационално, категоричен е д-р Христо Дамянов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.