• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Държавата ще плаща 60% от заплатите на служителите на затруднените компании

Държавата ще плаща 60% от заплатите на служителите на затруднените компании

Такова финансиране фирмите ще получават в продължение на три месеца

/КРОСС/ Държавата ще осигури 60% от заплатите на служителите на компании, чиято дейност е пряко засегната от мерките срещу разпространението на коронавируса. Такова финансиране ще се получава в продължение на три месеца. Работодателите ще трябва да осигурят останалите 40% от възнагражденията на персонала. Това съобщи финансовият министър Владислав Горанов на брифинг в Министерския съвет след среща с работодатели

Владислав Горанов заяви, че са получили добри предложения и смислени оценки, както от страна на работодателите, така и от страна на национално представените организации на работниците и служителите.

Двата механизма са свързани със заетостта и осигуряване на буфери по отношение на търговските фирми, които са с кредити и имат притеснения по тяхното обслужване.

Основната мярка е в подкрепа за запазване на заетост във фирмите, които изпитват ограниченията на своята дейност заради мерките на правителството.

Цялата стопанска дейност - строителство, услуги и банкова дейност може да се провежда.

Основното ограничение е струпване на много хора на едно място.

Това което е забранено са ресторанти, увеселителни заведения, места, където се струпват много хора.

Ще се предложат изменения в Кодекса на социално осигуряване и ще се изгради механизъм, при който юридически лица са изправени пред избора да освободят свои служители, да могат да се възползват от подкрепа от страна на държавата в размер на 60% от възнагражденията, които са плащали сега.

Това ще става чрез кандидатстване пред службите по заетостта с подаване на информация за броя и лицата, за които искат тази подкрепа.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Крайно време беше да сепреразгледа КСО и се промени ЧЛ.69от КСО където се създаде в продължение на три години противопоставяне на придобилите право на пенсия които се възползвали и ония които не са се възползвали .

16.03.2020 17:32:04

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.