• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7532
  •  GBP / BGN 2.3297
  •  CHF / BGN 2.0675
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 19°C

Иван Делчев: Основните версии за взривовете в складове за пиротехника край Елин Пелин са четири

Иван Делчев: Основните версии за взривовете в складове за пиротехника край Елин Пелин са четири

/КРОСС/ Основните версии за взривовете в складове за пиротехника край Елин Пелин са четири. На този етап не можем да приотизираме една версия, за сметка на друга. Назначена е комплексна експертиза, която трябва да се изготви от специалистите от специални операции борба с тероризма. Както посочихме вчера на пресконференция, тази експертизата ще даде основата и ще ни насочи допълнително в каква посока да продължим разследването, коментира в ефира на „Здравей, България" Иван Делчев, ръководител на разследващия екип от Националната следствена служба.

Търсим да установим най-вероятния фактически механизъм, чрез който е настъпил инцидентът. Не изключваме самозапалване и замовзривяване, техническа неизправност в каквато и да е система, човешка грешка или умишлено поведение за предизвикване на взрива. Но последната версия е най-слабо вероятна, заяви още той.

Делчев посочи, че са събрани писмени доказателства по отношение на законосъобразността на строежа на складовете. Имаме събрана около 4000 страници приобщена информация във връзка с проверките, които са извършили от Главна дирекция „Национална полиция" за складовете, каза още той. Делчев обясни, че има взети над 50 проби от различни обекти.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Брей, защо се изключва версията за виновност на институциите, които отговарят за надзора и контрола на този т.н. склад. Не може готова продукция да е толкова опасна при възпламеняване. Защо там е допуснато да се съхранява такова голямо количество, което да е опасно и да причини такива щети. Избягва се и факта, че там не е имало само готова продукция, а и производствена дейност. Къде са лицензиите за такава дейност и тогава изискванията са други.

16.08.2024 10:58:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.