• 30 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Красимира Катинчарова: Целта ни за промените в Конституцията е да покажем, че в НС има поне 180 мислещи депутати

Красимира Катинчарова: Целта ни за промените в Конституцията е да покажем, че в НС има поне 180 мислещи депутати

/КРОСС/ Надяваме се в 50-ото НС да има 180 мислещи депутати и да не чакаме двумесечен срок, а предложените промени в Конституцията да бъдат приети, каза Красимира Катинчарова, депутат от Величие, в интервю пред БНР. Дебютиращата в НС политическа сила внесе предложени е за промени в Конституцията на България, за да се върне предишното положение.

"Ние връщаме към старото положение, което работеше. Този проект е обявен официално и днес ще пристигне при всички депутати. Изтъкнахме, че това е проект, който не принадлежи на Величие, искаме държавата да се върне в старото - работещо, положение. Проблемите се намират в един проблем на по-високо ниво -в Конституцията", обясни Катинчарова. И заяви, че Величие искат връщане на старото положение отпреди 23 декември 2023 г., "но оставяме действащо НС при служебен кабинет". Тя предполага, че и в техното предложение някои хора ще открият още недомислици, но "те са за ВНС". Засега са им необходими 60 подписа, минимума, за да бъде вкарано предложението.

"Ако има подкрепата на 180 депутати, няма да има двумесечно чакане. Целта ни е да се покаже, че в НС има поне 180 мислещи депутати. Ние се обърнахме не към вождове, а към народните представители, които са положили клетва да се грижат за интереса на българския народ", надява се Канитчарова, която е депутат от кръга около Ивелин Михайлов.

"Идеята е да свършим работа, а не да се пъчим. Добре работихме с колегите ПП-ДБ. Осветлихме един кмет в Доспат, който оказва натиск. Законът на Възраждане за забрана на пропагандата на ЛБГТИ ние допълнихме с една поправка за санкция, вероятно ще се вдигне шум, защото в закона на Възраждане нямаше санкция", сподели за работата на Величие в НС депутатът. Катинчарова заяви, че ще Величие ще участва на парламентарните избори самостоятелно и „ще търсим тематични коалиции вътре в НС, ако влезем, но личи, че имаме подкрепа за да решаваме належащи въпроси на държавата".

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.