• 03 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7666
  •  GBP / BGN 2.3483
  •  CHF / BGN 2.0833
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 10°C

Политолог: Подозирах, че промените в Закона за предучилищното и училищно образование ще бъдат използвани за репресия

Политолог: Подозирах, че промените в Закона за предучилищното и училищно образование ще бъдат използвани за репресия

/КРОСС/ Подозирах, че промените в Закона за предучилищното и училищно образование ще бъдат използвани за репресия и за нищо друго. Въобще не става дума за това да се предпазят децата и училището за пропаганда. Това каза политологът Антоний Тодоров в предаването „Денят започва в събота" по БНТ.

Както е видно, първите жертви на закона са учители, обявили се срещу допълнителните репресивни ограничения, а не нарушили го, посочи той. „Това е много показателно за истинските цели на тези промени - не предпазване на децата, а съвсем обратното - репресия", категоричен бе Тодоров.

Законът според него ще има две последици. „Първата е репресивна, а втората е, че ще затвори цялата проблематика за сексуалността до степен, до която децата и подрастващите ще се запознават със сексуалността само от порно сайтовете в интернет. Трябва да направим нещо в тази насока така, че училището да бъде основен инструмент за тази култура", категоричен бе Антоний Тодоров.

Юристът Иван Брегов коментира, че българските учители биват поставени в много трудна ситуация - да познават хаотичния нормативен ред, който юристите произвеждат. „Училището е мястото, което трябва да надгради в по-свободните часове, които са предоставени на учителите, да запознае и подготви децата те да са пригодни за живота такъв, какъвто е навън. Българското училище е тази институция, която трябва да направи така, че търпимостта и свободата на личността да бъдат защитени", коментира той.

Така приетият закон не дава легална дефиниция на „пропаганда", заяви Брегов. „Той дава само опит за някакъв понятиен апарат за нетрадиционна сексуална ориентация, което само по себе си е неправилно, защото нито изчерпателно изброява някакви маркери, които да познаем и приложим, и не дава никаква гаранция, че няма да се използва срещу самите учители", обясни юристът.

БНТ, „Денят започва с Георги Любенов"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Най-хубавото на новоприетия закон е, че на светло се показаха учителите с девиации, с интересни сексуални влечения,демек станали са учители, за да са по близо до обекта на сексуалните си мечти.

25.08.2024 01:15:30

Анонимен

Зоофилията (от гръцки: ζωο – „животно“ и φιλία – „дружба“ или „любов“) е сексуално влечение към животни. Зоофилия имаме при осъществяването на полов контакт между животни и хора. Нарича се още содомия, зооерастия или бестиофилия.[1] Човек, който се привлича сексуално от животни, се нарича зоофил. В зоофилията най-често срещани участници са коне, кучета, кокошки, магарета, овце, кози и др. Интересно е, че в миналото според статистиката за сексуални престъпления през 12 век в Швеция е имало повече регистрирани случаи на зоофилия отколкото на педофилия или хомосексуализъм. ВЪПРОС: Ако ти харесва да се съешаваш с животно, то от какъв ПОЛ си ти?

25.08.2024 01:10:38

Анонимен

Смешен плач и пълна нелогичност. Дефиницията не е ясна, но това не пречи на разните суксуални просветители да обясняват на децта разни неща дето и те не ги разбират. Всеки си дудне каквото му хрумне. Едновременно с това някои от темите наистинапне са подходящи за деца в определена възраст, защото те са склонини да се влияят и да виждат и откриват в себе си неща, коите в действителност не присъстват. Репресии към гейовете няма, до момента когато започнат да си размятат голия задник, кълчейки се и правейки се на интересни. На света има мъже и жени. Възможно еда има мъже и жени които не могатда си намерят подходящи сексуални партньори, но това не ги прави особено специални. Сексуалните предпочитания не определят пола. Полът определя правилните предпочитания. Другото е девиация и нищожния процент на девиациите прави неуместен целият този шум. Или както във вица - ами педерасти, сър.

24.08.2024 16:12:55

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.