• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Пламен Димитров: Пощите подготвят ефективна стачка

Пламен Димитров: Пощите подготвят ефективна стачка

/КРОСС/ Очевидно, че шансовете за правителство с третия мандата са минимални. Отиваме на поредни избори, което е много тежък знак. В икономически и социален план имаме много натрупани проблеми, които могат да ескалират. Това заяви президентът на КНСБ Пламен Димитров в предаването „Денят на живо“ по Нова нюз.

„За мен беше огромна грешка приемането на удължаването на държавния бюджет за 2022 г. В момента маса системи са на ръжа на оцеляването си, дори системата на образованието. Това ще породи сериозни проблеми. Хората, които очакваха повишаване на доходите, вече губят търпение“, предупреди синдикалният лидер.

Той съобщи, че служителите на „Български пощи“ са в стачна готовност. „Заплатите на 2/3 от служителите получават до 760 лева. По подобен начин стоят нещата и във ВиК секторът. На маса места подписаните споразумение за ръст на заплатите, не се изпълняват“, заяви Димитров.

„Хората не се интересуват от изборите. Всичко е стигнало до прага на търпимостта. На хората не им се чака да се стабилизира властта, те се чудят как да вържат двата края. Хранителните стоки са поскъпнали с 27% от миналата година, някои продукти с 50 и дори 100%. Инфлацията не е спряла, тя се забави. Служебното правителство успя да успокои много процеси, които бяха стигнали до ръба, компенсаторните мерки дадоха глътка въздух на частния сектор и т.н., но по доходите имаме едно минимално увеличение. Пак ще стигнем до този разговор със следващия служебен кабинет“, обобщи президентът на КНСБ.

„Като няма решение – ще има стачки и ефективни протести. Ако някой не намери формулата, ще се стигне до това. Нужен е спешно нов бюджет и това трябва да се знае от следващия кабинет“, каза още той.

На въпрос ще спасим ли въглищните си централи, Пламен Димитров заяви: „Ще ги спасим с много усилия, кураж и обща воля. За нас е много важно да има прозрачност при предоговарянето. България не е в състояние да се справи без тях. Ние няма да изпълним този план и заради нашата вътрешна сигурност и заради региона“.

„Най-притеснителното за мен от аферата „Nexo“ е, че виждаме една пирамида, отново сътворена от българи. Това дава изключително лош сигнал за България навън“, каза той.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

По време на стачката всички писма ще се доставят на време да видите вие...

20.01.2023 07:43:03

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.