• 03 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7718
  •  GBP / BGN 2.3212
  •  CHF / BGN 2.0836
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 22°C

LG блести на IDEA 2024: Две златни награди доказват иновативния и привличащ дизайн

LG блести на IDEA 2024: Две златни награди доказват иновативния и привличащ дизайн
Компанията печели 23 награди, включително 2 златни, 1 сребърна и 3 бронзови за отличен дизайн

/КРОСС/ LG Electronics (LG) затвърди репутацията си за превъзходен дизайн, като взе 23 приза на тазгодишните Международни награди за отличен дизайн (IDEA). Сред наградите са две златни, едно сребърно и три бронзови отличия, които затвърждават позицията на LG като лидер в иновациите в дизайна.

Тазгодишните награди са особено забележителни, тъй като подчертават отдадеността на LG към създаването на дизайни, които дават приоритет на социалната стойност и устойчивост, наред с естетическата привлекателност. „LG Comfort Kit", един от носителите на златна награда, илюстрира този подход. Този комплект, включващ всякакви аксесоари, е предназначен да подобри достъпността на уредите на LG, като ги прави по-лесни за използване от хора от всички възрасти, полове и с различни способности.

"LG Comfort Kit" включва седем прецизно проектирани аксесоара, включително „Easy Handle", която позволява на потребители с ограничена сила или сръчност лесно да отварят и затварят вратите на уреда, като прокарат ръката си през нея. „Easy Ball" позволява управлението на циферблатите на уреда с дланта на ръката, докато „Easy Hanger" опростява процеса на окачване на дрехи върху движещи се закачалки в LG Styler, като е от изключителна полза за потребителите на инвалидни колички.

Тези аксесоари се интегрират безпроблемно със съществуващите продукти на LG, лесно се закрепват и отделят и имат заоблени ръбове за допълнителна безопасност. Освен това, "Easy Handle", "Easy Ball" и "Easy Hanger" са направени от рециклирана пластмаса, подчертавайки ангажимента на LG към устойчивостта и кръговата икономика.

Втората златна награда беше присъдена на "LG gram Fold,"* сгъваем лаптоп, който съчетава ултралекия дизайн и големия екран на серията LG gram с адаптивността на сгъваемия дисплей. Използвайки тънка OLED технология, това устройство може да лавира между 12-инчов лаптоп и 17-инчов таблет с оптимизиран потребителски интерфейс и възможност за използване във всеки режим.

Например, когато е сгънат като книга, екранът автоматично настройва съотношението и ориентацията си. Потребителите могат да рисуват със сензорна писалка, да разделят екрана за мултитаскинг или да активират виртуална клавиатура като долен екран. Освен това, устройството може да функционира като традиционен лаптоп с безжична клавиатура. Матовото стъклено покритие добавя първокласно докосване, докато конструкцията от магнезиева сплав гарантира издръжливост и преносимост, като устройството тежи само 1250 грама.

Успехът на LG на IDEA 2024 надхвърля спечелените златни награди. Преносимият проектор LG CineBeam Q взе сребърна награда за способността си да допълва всяко пространство, предлагайки максимална преносимост със своя компактен дизайн и въртяща се на 360 градуса дръжка. Бронзови награди отидоха при термопомпата LG Therma VTM R290 Monobloc, влагоуловителя LG с двоен инверторен компресор и интуитивното потребителско изживяване на LG CLOi ServeBot, познат с името „LG CLOi UX 2.0".

Роботът "LG CLOi UX 2.0" разполага с адаптивен дисплей, който регулира размера на шрифта въз основа на разстоянието на потребителя от екрана, а статусът се комуникира ясно чрез интуитивни цветове и движения. По-рано тази година LG CLOi ServeBot също получи най-високи отличия на Red Dot Design Award и Ergonomics Design Award, допълнително затвърждавайки лидерството си в дизайна.

В допълнение към тези големи отличия, LG получи 17 отличия за широка гама от продукти, включително монитори, климатици, перални машини, сушилни, овлажнители, високоговорители, микро LED табели и софтуер като webOS UX, LG ThinQ UX и Sound UX.

„Оставаме ангажирани с предоставянето на дизайни, които са не само изключително изтънчени, но също така иновативни и устойчиви, в съответствие с променящия се начин на живот на клиентите", споделя Hwang Sung-gul, ръководител на Design Management Center в LG Electronics.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.