• 29 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Илков: Ще бъде решено дали НСО да охранява Доган заради опасност за живота му

Илков: Ще бъде решено дали НСО да охранява Доган заради опасност за живота му
Вътрешният министър обясни, че е получен сигнал

/КРОСС/ Вътрешният министър Атанас Илков съобщи, че в МВР вчера е постъпил сигнал, че има опасност за живота на почетния председател на ДПС Ахмед Доган. Очаква се по-късно днес да бъде решено дали има нужда да му бъде назначена охрана от Националната служба за охрана (НСО).

„Имаше подаден сигнал за Ахмед Доган, който беше адресиран до ДАНС и НСО, както и до МВР. Съобразно нашите компетенции бяха предприети действия, защото в сигнала се казва, че има смущаващи и притеснителна информация, обезпокояващи данни за сигурността на почетния председател на ДПС. Нямаше никаква конкретика от кого са тези данни. След подаване на сигнала обезпечихме мястото, където се намираше почетния председател и започнахме проверка. Проверката е приключила, документите са предадени на прокуратурата и днес НСО ще заседава на базата на нашите данни. Комисията по Закона за НСО ще преценява застрашен ли е Ахмед Доган и каква е тази заплаха. Има служители на охранителна фирма, които са упълномощени от собственика", коментира Илков.

Вътрешният министър добави, че МВР няма как да се меси в частен казус, но служители на полицията ще останат на място, за да се гарантира общественият ред.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Кой ви нарежда да вземате страна и да не се съобразявате със закона?

30.08.2024 16:59:57

Анонимен

Г-н министър незнаете ли, че собственика на имота може да влиза в него по време на договора само с разрешение на наемателя и искането за освобождаване се предхожда от предизвестие.

30.08.2024 16:56:28

Анонимен

Около етническа партия ври и кипи и етническият мир в държавата е застрашен, а правителството мълчи и не взема отношение. Изглежда се страхува от някой и от кого. Тогава за какво ни е такова правителство.

30.08.2024 16:41:26

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.