• 21 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7516
  •  GBP / BGN 2.3309
  •  CHF / BGN 2.0618
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

Минимално движение на цените на основните зърнени стоки на световните борси през седмицата

Минимално движение на цените на основните зърнени стоки на световните борси през седмицата

/КРОСС/ Движението на цените на основните зърнени стоки по световните борсови пазари е минимално през седмицата, отчитат експертите на Софийската стокова борса (ССБ).

Цената ФОБ (FOB - Free On Board - на границата на страната износител) на хлебната пшеница в Чикаго остава без промяна на 246 долара за тон за доставка през октомври, във Франция цената спада с 4 евро до 219 евро за тон, в Украйна също е надолу - с 3 долара до 223 долара за тон, в Русия е без промяна на равнище 216 долара за тон. 

Движението на цената при царевицата в САЩ също е с нулева промяна или 205 долара за тон, както и във Франция - 206 евро за тон. В Украйна цената се вдига с 4 долара до 206 долара за тон.

Ечемикът в Украйна поскъпва с 2 долара до 187 долара за тон с доставка през септември-октомври, а рапицата на борсата "Юронекст" (Euronext) с доставка през ноември сваля 2 евро до 464,25 евро за тон. 

Контрактите за нерафинирано слънчогледово олио на борсата в Ротердам за доставка през октомври поскъпват с 55 долара до 1105 долара за тон. Рафинираната захар прибавя 28,50 долара за доставка през октомври, достигайки 568,60 долара за тон на борсата в Лондон.

На Софийската стокова борса търговията със зърнени стоки е активна през седмицата, отчитат още експертите. След сделките за хлебна пшеница от стари реколти от началото на месеца, осъществени на цена от 314 лева за тон за доставка EXW (задължението на продавача е единствено да гарантира, че купувачът има достъп до стоките), сега голямо количество от тазгодишна реколта се търси на по-високата цена от 370 лева за тон, а предлагането е на 530 лева за тон, отчитат от ССБ. За фуражна пшеница EXW търсенето е на 340 лева за тон, продавачите свалиха от 400 лева за тон на 340 лева за тон - цената, на която са сключени сделките. Анонсите за фуражна пшеница с доставка до купувач (доставка DAP) се движат между 340 и 362 лeва за тон за купувачите и 500 лева за тон за продавачите. Има и предлагане на фуражен ечемик на цена от 320 лева за тон. 

През седмицата на ССБ цените на основните хранителни стоки остават стабилни при същото ниво на началните цени. Олио в бутилки се продава на 2,20 лева за литър, а нерафинирано олио - на 1750 лева за тон. Продължава предлагането на жълт грах в чували тип "биг бег" по един тон при начална цена 1200 лева за тон. 

 

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.