• 06 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8069
  •  GBP / BGN 2.3115
  •  CHF / BGN 2.0101
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 26°C

Българите във Виена пяха с Марио Николов „Хубава си, моя горо“ на Галаконцерта в Музикферайн

Българите във Виена пяха с Марио Николов „Хубава си, моя горо“ на Галаконцерта в Музикферайн

/КРОСС/ На 25 май в зала „Брамс" на световноизвестната Музикферайн, звезди на българската и австрийската музикална сцена обединиха таланта си и изградиха впечатляващ културен мост между двете страни, доказвайки за пореден път, че изкуството е най-красивият и емоционален език, за който не съществуват граници.

Галаконцертът на българската музика и култура бе организиран по великолепен начин от пианистката Донка Ангъчева в партньорство с цигуларката Лидия Байч. „Отдавна искам да покажа и разкажа на австрийската публика за България и нейната история и култура. Мисля, че най-българският празник - 24 май е чудесен повод за това" споделя Донка Ангъчева, Това бе поредният проект от инициативата ѝ „Изкуството продължава да живее" и имаше своята благотворителна мисия в подкрепа на фондация „Заедно в час" и достъпа до образование на всяко българско дете.

Публиката в Музикферайн се наслади на изпълнения на оперните певци Андреас Шагер (тенор), Гюнтер Гройсбьок (бас) и Марио Николов (тенор), музикантите от Софийската, и Виенската филхармония: Вълчан Вълчанов, Даниела Иванова, Себастиан Бру. Сред изпълнителите бяха Недялко Недялков (кавал), виолончелистаката Теодора Митова, Шантал Рамона вайт (флейта) и разбира се Донка Ангъчева и Лидия Байч, поп певците Владимир Ампов-Графа, Мария Илиева и Цезар Симпсън.

Емоционален и много красив бе моментът, когато българите в публиката запяха „Хубава си, моя горо" заедно с тенора Марио Николов, само няколко акорда след началото. „Огромно удоволствие бе да изпълня тази красива българска песен, превърнала се в химн на духовността, в нов, специално създаден аранжимент от композитора Георги Андреев, заедно с брилянтната пианистка Донка Ангъчева и прекрасните музиканти от Vienna Art Nouveau Orchestra, под диригентската палка на Росен Гергов, в сърцето на Виена." сподели именитият ни тенор. Сърдечните аплодисменти, с които пълната зала дари изпълнителите не стихваха дълго след края на вълнуващата музикална вечер.

Галаконцертът бе под патронажа на Н.Пр.Десислава Найденова-Господинова, посланик на България в Австрия, а сред официалните гости бе външният министър на Австрия Александър Шаленберг, който не скри възхищението си от събитието в зала „Брамс" на Музикферайн.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.