• 28 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8068
  •  GBP / BGN 2.3463
  •  CHF / BGN 2.0847
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Здравен експерт: Чаят от магарешки бодил допринася за здравето на черния дроб

Здравен експерт: Чаят от магарешки бодил допринася за здравето на черния дроб

/КРОСС/ Здравен експерт обясни как една чаша чай на ден може да помогне за детоксикация на черния дроб и дори за блясък на кожата. На страницата си в TikTok, която се радва на 566 хил. последователи, Дженифър Темпъл сподели напитката за детоксикация, която препоръчва да се пие ежедневно в продължение на една седмица, за да се постигнат най-добри резултати.

Дженифър е сертифициран специалист по аюрведа - холистична, естествена медицинска система, възникнала в Индия преди повече от 3000 години. Тя е и основател и собственик на Purely Ayurveda.

В неотдавнашен клип онлайн Дженифър казва:

„Пийте по една чаша от това всеки ден в продължение на една седмица, за да пречистите черния си дроб, да си дадете тласък на енергията и да намалите токсините в тялото си - нещо като мини детокс. Между другото, тя е много нежна".

„И така, тази билка, която обича черния дроб, се нарича магарешки бодил и това е смляната версия, а това са целите семена. Аз лично обичам да ги смилам и ето защо; просто открих, че ако предварително смелите семената на магарешкия бодил, не е нужно да ги накисвате дълго, защото тези малки семенца са твърди, а ето как да си приготвите обикновена чаша чай за детоксикация от магарешки бодил", обясни експертът.

„Това дори не е рецепта, защото е толкова просто, просто вземете една чаша вряла вода и добавете една чаена лъжичка смлени семена от бял трън, така че аз имам мелничка за подправки и просто смилам семената там, но няма проблем, ако нямате мелничка, можете просто да използвате една чаена лъжичка цели семена. Накисвайте поне 10 минути и пийте веднъж дневно - и не се изненадвайте, ако след една седмица забележите, че кожата ви е много по-сияйна и здрава", допълни Темпъл.

Магарешкият бодил често се популяризира заради защитния си ефект върху черния дроб и често се използва от хора, които имат увреждане на черния дроб поради състояния като алкохолна чернодробна болест, неалкохолна мастна чернодробна болест, хепатит и дори рак на черния дроб.

Въпреки че са необходими повече изследвания за това как действа, се смята, че белият трън намалява увреждането на черния дроб, причинено от свободните радикали, които се образуват, когато черният дроб метаболизира токсични вещества. Проучване от 2021 г. показва подобрение на чернодробната функция при хора с неалкохолна мастна чернодробна болест, които са приемали хранителна добавка с бял трън, което предполага, че тя може да помогне за намаляване на възпалението и увреждането на черния дроб.

Благодарение на антиоксидантното и противовъзпалителното си действие белият трън може да бъде полезна добавка и за хора с акне.

Предназначението на черния дроб е да разгражда токсините до безвредни частици. Затлъстелият черен дроб може да стане тежък и уголемен, което може да доведе до пълнота под дясната част на гръдния кош и болки в раменете.

Източник: БГНЕС

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.