• 08 Юли 2024 |
  •  USD / BGN 1.8051
  •  GBP / BGN 2.3171
  •  CHF / BGN 2.0140
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Трите диаманта ревизираха Mitsubishi ASX

Трите диаманта ревизираха Mitsubishi ASX

/КРОСС/ С новия ASX, Mitsubishi засилва присъствието си в B-SUV сегмента. Цялостно актуализираният компактен SUV е предназначен за клиенти, които ценят напредналите технологии, най-добрата в класа свързаност и най-новите функции за безопасност и удобство. Ревизираният ASX има широка гама от усъвършенствани опции за задвижване, от които можете да избирате, включително 1,6 пълен хибрид (HEV), мек хибрид, както и ефективен двг. Нови са и иновативните информационно-развлекателни технологии с Google Built-In, които могат да се използват чрез централния 10,4-инчов екран на мултимедийната система.

Предният дизайн „Dynamic Shield" сега е напълно интегриран в цялостния външен вид на автомобила и изразява още по-ясно отличителните SUV характеристики на ASX. Изборът на цвят, както и дизайнът на светлината са приятни. Набор от технологии за безопасност и комфорт, които използват данни от ултразвук, радар и камера, защитават и подпомагат водачите и пътниците.

Има четири варианта на оборудване, от които да избирате: Basic, Plus, Intro Edition и Top, както и пет металик външни цвята - Himalayan White, Aurora Red, Onyx Black, Royal Blue и Anthracite Grey. При по-високите линии на оборудване клиентите могат да изберат и двуцветно покритие с черен покрив на автомобила. На борда има отопляеми седалки и отопляем волан.

Пълното хибридно задвижване в горната част на портфолиото предлага максимална ефективност и ниски емисии на отработени газове. Системата съчетава 1,6-литров бензинов двигател с мощност 69 кВт/94 к.с. с два електрически мотора и автоматична многорежимна трансмисия за обща мощност от 105 кВт/143 к.с. и максимален въртящ момент от 205 Нм. Захранван от литиево-йонна батерия с водно охлаждане от 1,2 кВтч под пода на товарното отделение, ASX с пълно хибридно задвижване може да се управлява до 80 процента изцяло електрически в градския трафик. Капацитетът на задвижващата батерия може да се поддържа на поне 40 процента с помощта на режима E-Save, който може да се активира с натискане на бутон.

Пълното хибридно задвижване на ASX намалява разхода на гориво с до 40 процента и позволява комбиниран общ пробег до 900 километра - най-доброто в сегмента. Той отделя само 106 до 111 грама CO2 на километър и изразходва 4,7 до 4,9 литра на 100 километра в официалния тестов цикъл.

1,3-литровият турбобензинов двигател с директно впръскване с мека хибридна система обещава динамично развитие на мощността и висока ефективност и се предлага в две нива на мощност - със 103 кВт/140 к.с. и шестстепенна ръчна трансмисия и със 116 кВт/158 к.с. и седем -скоростна трансмисия с двоен съединител (7DCT). На борда е 12-волтовата мека хибридна система, която рекуперира енергията при забавяне и спиране и поддържа бензиновия двигател с допълнителен въртящ момент при ускорение. Разходът на гориво и емисиите са от 5,9 до 6,2 литра на 100 километра с CO2 емисии от 134 до 139 г/км.

Като базов двигател Mitsubishi предлага турбо трицилиндров двигател с работен обем 1,0 литра и 67 кВт/91 к.с. Двигателят е съчетан с шестстепенна механична трансмисия и развива 160 Нм въртящ момент. Разходът на гориво е от 5,9 до 6,2 литра на 100 километра, което съответства на емисии на CO2 от 134 до 139 грама CO2 на километър (комбиниран WLTP).

Ревизираната версия ще се произвежда в завода на Renault във Валядолид в Испания. Както при всички модели на Mitsubishi, новият ASX идва с петгодишна гаранция (до 100 000 километра) от завода, която може да бъде удължена до осем години по желание на купувача. Пускането на пазара е планирано за лятото на 2024 г., като окончателните цени предстои да бъдат обявени.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.