• 09 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.7809
  •  GBP / BGN 2.3345
  •  CHF / BGN 2.0785
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 12°C

Над 2 милиона автомобила няма да бъдат спрени от движение

Над 2 милиона автомобила няма да бъдат спрени от движение

/КРОСС/ „Един проблем, който смятаме, че намери на 95% своето решение, е свързан с годишните технически прегледи. Знаете, че това предизвика много сериозно напрежение в обществото, защото се оказа, че заради недомислици в наредбата бензинови автомобили, които са сравнително нови на по 5, 6, 7 години, както и такива с газови уредби, биват спирани от движение, а автомобили, които са на повече от 10 години, с дизелови двигатели, нямат абсолютно никакъв проблем да минат годишни технически прегледи. И това предизвика нашата намеса.", каза Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание.

В продължение на месец народният представител от „Възраждане" Ангел Славчев направи поредица от предложения и срещи със съответните държавни институции и оторизирани лица, за да бъде решен този проблем. Предложените искания от „Възраждане" бяха приети.

„Вчера, след среща с министъра на транспорта, има вече създадена междуведомствена работна група, която да се занимава с промяната на наредбата за техническите прегледи. Автомобилите няма да бъдат спирани от движение към този момент. Електронната система също е преправена по наше искане, както и срокът за отстраняване на техническите проблеми ще бъде удължен от 14 на 30 дни. Това, което остава да се довърши от нашето искане, е автомобили, които не отговарят на съответната екологична група, в която са сложени в наредбата, да могат да преминават в по-ниска, за да не бъдат спирани от движение, тъй като изискванията са много завишени за България.", каза по време на брифинга Ангел Славчев.

Той сподели, че чрез евродепутатите на „Възраждане" се проучва опита в Германия, Испания и Франция и техните наредби, защото там няма толкова завишени изисквания, особено към новите автомобили.

„Парадоксът в България е, че автомобил на 50 години минава без никакъв проблем технически преглед, а автомобил, който е на 5 години, бива спиран от движение.", допълни Славчев.

Благодарение на усилията на народните представители от „Възраждане" над 2 милиона автомобила, които ги заплашваше спиране от движение, ще бъдат спасени.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.