• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 30°C

Георги Харизанов: В предизборната кампания липсва разговор за бъдещето

Георги Харизанов: В предизборната кампания липсва разговор за бъдещето

/КРОСС/ Зелената сделка е тежко малоумие. Оказа се, че никой не поема отговорност за това, че тласнаха Европа да прави съвършено ненужно зелено изпълнение в най-невъзможния момент. Това бива коригирано, коригира се за Германия, за Франция, но за България - не. Това каза социологът Андрей Райчев в предаването „Тази събота" по бТВ.

Реакцията на България срещу Зелената сделка и събитията в последния работен ден на 50-то Народно събрание според него показват, че следващият премиер трябва да настоява за предоговаряне на условията по нея.

Провалът на управлението на Урсула фон дер Лайен а мълчаливо приет от почти всички страни членки, посочи политическият анализатор Георги Харизанов. „За последните 20 години делът на Европа в световната икономика се е свил наполовина. В същото време всички приветстват доклада на Драги. Всички, които през годините изразяваха на власт своята критика, бяха наричани „евроскептици", „агенти на Путин", „четирихилядници", а всички тези неща намериха своето отражение в официален документ", коментира той.

Битката срещу Зелената сделка не бива да се прави по начина, на който станахме свидетели в парламента, подчерта Харизанов.

По думите му в предизборната кампания липсва разговор за бъдещето, не се говори и за политика. „Говори се за харчове, говори се за това колко е лош другият. Големият разговор за бъдещето, за това как ще изпреварим другите държави, как няма да сме последни аз не го виждам", коментира политическият анализатор.

Социологът посочи, че при 2 милиона гласуващи 14%, колкото е подкрепата за ПП-ДБ, означава 28 000 души. ГЕРБ събира подкрепата на по-малко от половин милион българи. Ахмед Доган има подкрепата на 160 000 души, а Пеевски - между 100 и 120 хиляди души. БСП също има 120 000. „Те са на ръба. Ако гласуват 1 милион души, ще направим 12-партиен парламент. В момента бариерата при 2 милиона гласуващи е 80 000 души. Ако падне още - 50 000 души.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.