• 29 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 15°C

Ангел Джамбазки: Българският национализъм винаги е бил етноцентричен

Ангел Джамбазки: Българският национализъм винаги е бил етноцентричен

/КРОСС/ Българският национализъм винаги е бил етноцентричен, той не е бил нито създаван, нито финансиран от чужди столици. В днешно време има един сблъсък в българското общество, който е абсолютно вреден: хора, които много искат да служат на някаква чужда столица, се намятат с наметалото на национализма, а от друга страна - хора, които налагат крайнолибералния модел, се опитват да обяснят всички свои несполуки през русофилията. Това каза снощи съпредседателят на ВМРО Ангел Джамбазки в предаването „120 минути" по бТВ.

Той заяви, че е убеден, че интересът на България икономически и политически е да е част от Европейския съюз. „Но задачата на българското общество е да излъчи такива свои представители, без значение дали симпатизират на лявото, на дясното, на центъра, които да представляват интереса на всички в ЕС. Това е нашият интерес - ние да бъдем равни на останалите европейски народи",

Влизането в Европарламента не е самоцел за него, а начин да защитава идеите на ВМРО. „Да бъдеш радикален и да лъжеш избирателите е много опасно в дългосрочен план, защото утре те ще потърсят сметка", заяви бившият евродепутат.

Той заяви, че е имал оферти от други партии за евроизборите. „Има две, които в момента са реализирани. Това ме накара да се замисля за това колко струва последователността в политиката, колко струва личният избор, дали може да се върнеш при тези, които си обикалял и си уверявал, че трябва да гласувам за теб а и след това да се завъртиш да отидеш някъде другаде", добави Джамбазки.

Според него десните организации в Европа не са еднакви. „Има различни политически десни организации в различни държави и не може да бъдат слагани под общ знаменател Льо Пен и фронта във Франция, тази в Германия. Има различни политически формации и те преследват различни цели Всъщност обаче това, което ги събира, ни събира в съюзи макар и не много стабилни. А желанието ни е Европейският съюз да бъде повече Европа на отечествата и по-малко Европа на федерацията. Сега има различен прочит на събитията в Украйна", каза Джамбазки.

Той обясни, че ВМРО сега може да не е на ключова позиция, като преди, но определено не се знае дали това ще е винаги така.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

ДеСе – МеВеРеО – БеНеДейска

Наш'та ДеСе-партия любима, пак отново се оcpa! В наш'та, милата, родина никой, май, не я избра! Не я бръснат веч за слива, не я искат за другар! Много тя била мангасаро- и ДеСе-червива, ще върви към македонофобски ПиАр! Много смрад и много тор произвежда патриотарския ДеСе-обор. Дон "Джовани" караПрасевезе, БеЗеНеСе влашки гюфто от Руселезе: "Аз обичам БеНеДе щото там много се краде". Праси с тайни операции, гепи евро от фондации. От “3 морета" през "3 ракии" с "3 мезета" и “3 гюбека“, кацна Праси на три (3) тераси! Там, мАнгела – МОМЕ-евро-ДуПе-татка, Карлос-мъпета с Кънчо-флотския - на разкрач, които русофил-Вангел с паспортни „прашки“ с бате Харо заднешком ги изпързаляли юнашки.

18.06.2024 03:08:57

В.М.Р.0.

Политическа Партия "ВМР0 - Българско Национално Движение" (ПП "ВМР0-Б.Н.Д.") с ЕИК 13O451348, представлявана и с материално отговорно лице Красимир Дончев Каракачанов ( 65O3295347 ) e КРАЙНО-ЛЯВА НАЦИОНАЛ-КОМУНИСТИЧЕСКА, АНТИ-ДЕМО­КРАТИЧНА, ЕТНО-ШОВИНИСТИЧНА, РАСИСТКО-КСЕНОФОБСКА РУСОФИЛСКО-ЧЕКИСТ­КА [ h t t p : / / b i t . l y / 2 l U N S 6 C ] ДС-ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА (ДС-ОПГ), при което: 1.) Няма никаква кръвна, физическа, морална, идейна, духовна, историческа и юридическа връзка с ОСВОБОДИТЕЛНАТА историческа "Вътрешна Македонска Революционна 0рганизация" (В.М.Р.0.), която не е била регистрирана в нито един Съд или държавно учреждение и е била ВЪТРЕШНО-МАКЕДОНСКА НАДДЪРЖАВНА! 2.) Буквосъчетанието "ВМРО" в наименованието НЕ Е СЪКРЪЩЕНИЕ, като на В.М.Р.0., и е подвеждащо, заблуждаващо, манипулиращо и свързано с НЕЗАКОННОСТ НА СЪДЕБНАТА РЕГИСТРАЦИЯ, което е потвърдено и от неотменимо влязло в сила Решение №536/22.09.2007г. по т.д.№ 218/2007г. на 1.отд.ТК-ВКС. 3.) Под "македонско" прикритие НЕЗАКОННО е ОТКРАДНАЛО и ЗАГРАБИЛО с цел ПРИВАТИЗАЦИЯ В ЧАСТНА ПОЛЗА ( h t t p : / / b i t . l y / 2 J w Z 4 U j ) македонските символи, духовни, културни и исторически активи и имоти! 4.) Оперативно обслужва приватизираните след 1990г. контрабандно-шпионски и пропагандно-наци-идеологически КАНАЛИ и ПАСПОРТНИ и ТИР-МРЕЖИ на ДС (КГБ) и РУМНО (ГРУ) на Балканите и Европа ( h t t p : / / b i t . l y / 3 m x 5 t y i ) , с опити за разширяването им и в САЩ (М.П.О.) и Канада. 5.) Състои се от алкохолно- и нарко-зависими със сексуални отклонения остатъци от потисническите звена на БКП и БЗНС (криещите се с десетилетия от наборна служба в БА синове и внуци на НЕМАКЕДОНСКИТЕ комунистически ПАЛАЧИ на македонските дейци), базирани на потисническите методи на манипулативната и лъжлива пропагандно-идеологическа ДОГМА на "новата българска единна ( милиционер-наци-"възродителна" ) социалистическа НАЦИЯ" на БКП, БЗНС и ДС от 1963г.

17.06.2024 23:24:28

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.