• 24 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8165
  •  GBP / BGN 2.3522
  •  CHF / BGN 2.0940
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Израелската армия посочи шестима репортери на „Ал Джазира“ като бойци в Газа

Израелската армия посочи шестима репортери на „Ал Джазира“ като бойци в Газа
Новинарската мрежа осъди „неоснователните твърдения“

/КРОСС/ Израелските военни сили посочиха шестима палестинци в Газа като репортери на „Ал Джазира", които според тях са били членове на бойните групировки „Хамас" и „Ислямски джихад" - твърдение, което катарската мрежа отхвърли като опит да се заглуши гласа на журналистите. „Ал Джазира" осъжда израелските обвинения срещу своите журналисти в Газа и предупреждава, че това не може да бъде оправдание за посегателства срещу тях", се казва в изявление на мрежата.

Военните в Израел публикуваха документи, които според тях са открити в Газа и които доказват, че мъжете са имали военна принадлежност към групировките. Според Тел Авив документите са включвали списъци на „Хамас" и „Ислямски джихад" с данни за персонала, заплати и курсове за обучение на бойци, телефонни указатели и доклади за наранявания. „Ройтерс" не успя да провери веднага автентичността на документите.

„Тези документи служат като доказателство за интегрирането на терористите от „Хамас" в катарската медийна мрежа „Ал Джазира", заявиха военните.

От „Ал Джазира" отвърнаха, че: „Мрежата разглежда тези изфабрикувани обвинения като явен опит да се заглушат малкото останали журналисти в региона, като по този начин се прикрива суровата реалност на войната от аудиторията по света".

Израел отдавна повдига такива обвинения към „Ал Джазира". През изминалата година властите в Тел Авив наредиха да прекрати дейността си от съображения за сигурност, нахлуха в офисите ѝ и конфискуваха оборудване. „Ал Джазира" съобщи, че израелските действия срещу нея са „престъпни, драконовски и безотговорни" и че последните обвинения са „част от по-широк модел на враждебност" към нея.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.