• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Главчев: Днес е много голям ден за българската енергетика - вече имаме диверсификация

Главчев: Днес е много голям ден за българската енергетика - вече имаме диверсификация

/КРОСС/ Днес е много голям ден в българската енергетика. Току-що пристигаме с министъра на енергетика. Исторически факт е 43 касети на "Уестингхаус", заредени в пети блок на АЕЦ "Козлодуй". Вече е факт, че имаме диверсификация в енергетиката. Това обяви премиерът Димитър Главчев преди началото на заседанието на Министерския съвет.

Диверсификацията означава поне три неща - надеждни доставки, енергийна сигурност и безопасност на експлоатацията. Диверсификацията означава да имаш възможност да правиш избор, посочи още той. По думите му това са плод на 20-годишни усилия в тази посока, но на служебното правителство се е паднала честта да финализира този процес. Следващата стъпка е избор на гориво за шести блок, където има споразумение с френската компания "Фраматом", изтъкна още той.

Служебният премиер също така подчерта, че покрай Парламентарната асамблея на НАТО се е създала дезинформацията, че страната ни ще прати войници в Украйна. "Самият генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг дори заяви, че изобщо няма такива планове не само за България, но въобще и войски на НАТО", коментира още Главчев. По думите му никога не е било обсъждано изпращането на български войски в Украйна.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Какво означава, че е преодоляна зависимостта от Русия, която изпълнява коректно договора за доставка на ядрено гориво за реакторите. Българският премиер откри, че сключен договор е зависимост от неговото изпълнение. Пропуска да каже каква е неустойката за неговото предсрочно прекратяване.

29.05.2024 20:38:45

Анонимен

Идиот. Да ви е честита. Само гледайте да не стане авария, че тогава поне 4 милиона ще ви гонят за да ви откъснат тиквите. Не го приемайте като заплаха. Това е просто хипотетична негативна прогноза и произтичащи от това последици.

29.05.2024 17:17:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.