- 18 Ноем 2024 |
- USD / BGN 1.8535
- GBP / BGN 2.3406
- CHF / BGN 2.0887
- Радиация: София 0.11 (µSv/h)
- Времето: София 0°C
София става столица на италианската кухня: Петзвездните шеф готвачи Марио Пучо и Джузепе Пелико пристигат в Хилтън
18 Ноември 2024 | 16:25
/КРОСС/ Хилтън София ще се превърне в сцена на италианската кулинария на 21 ноември. Тогава в столицата пристигат световноизвестните шеф готвачи Марио Пучо и Джузепе Пелико, които са подготвили незабравимо кулинарно преживяване за гостите на Хилтън - италианска гала вечеря „Марко Поло: Пътят на Ориза". Събитието се организира съвместно с Посолството на Република Италия и ще се състои в елегантната зала „Черни връх" от 19:30 ч. Залата предлага красива гледка към Южния парк и наскоро бе реновирана, като част от цялостната трансформация на хотела.
Гостите на гала вечерята ще имат възможност да се насладят на уникално седемстепенно меню. То е специално създадено от двама шеф готвачи Марио Пучо и Джузепе Пелико в сътрудничество със студенти от специализирани институти за еногастрономия. Специалитетите, които ще бъдат сервирани, са вдъхновени от традициите на Сицилия и Пулия, а главната звезда в менюто ще бъде оризът. В италианската кухня оризът е не просто съставка, а символ на културното богатство. Затова и шеф Пучо и шеф Пелико са подготвили богата палитра от вкусове: от класическо ризото до изненадващи комбинации, всяка от които ще пренесе гостите в сърцето на Италия. Ястията ще бъдат съчетани с изискани сицилиански вина, които да подчертаят още повече плътния и завладяващ вкус на менюто. Повече информация за събитието може да откриете тук.
Шеф Марио Пучо, роден в Палермо, е признат експерт в кулинарията, член на Италианската федерация на готвачите и преподавател по еногастрономия. Със своя дългогодишен професионален опит, включително в известни и реномирани френски хотели и ресторанти със звезди Мишлен, той е сред съвременните иноватори в сицилианската кухня. Любопитно за него е, че обича да съчетава модерни рецепти с местни продукти и традиционни вкусове. От друга страна, шеф Джузепе Пелико, родом от Полиняно а Маре, също е уважаван кулинарен специалист с успешна кариера в различни петзвездни ресторанти в Пулия. Днес той е насочил богатия си практически опит в преподавателска кариера в Професионалните институти за еногастрономия и туризъм в Молфета и Бари и обучава новото поколение готвачи в Италия.
Двамата пристигат у нас за кулинарното приключение „Марко Поло: Пътят на Ориза" в Хилтън София, което е част от IX Седмица на италианската кухня по света. Събитието се организирано съвместно с осем реномирани институции: Посолство на Република Италия, Академия за италианска кухня, Италиански културен институт, Италианска търговска агенция, Италианска агенция за ориз, Професионален институт по еногастрономия и туризъм „Пиетро Пиаца" - гр. Палермо, Професионален институт по еногастрономия и туризъм „Доменико Модуньо", Полиняно а Маре и хотел Хилтън София.
Всички, които желаят да станат част от уникалната италианска гала вечеря, могат да направят резервация по имейл на sofhi_fb@hilton.com или на телефон +359 895 515 051.