• 22 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8074
  •  GBP / BGN 2.3468
  •  CHF / BGN 2.0885
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Убийството на 33-годишната Евгения: Не се е ударила в шкаф, а е била удушена

Убийството на 33-годишната Евгения: Не се е ударила в шкаф, а е била удушена
Орлин говори дълго пред съда - правят му съдебнопсихиатрична експертиза, тя трябва да изясни дали по време на убийството той е разбирал постъпките си

/КРОСС/ 33-годишната Евгения, която беше убита по зверски начин от мъжа си и намерена в куфар, е била удушена. Това доказа поисканата от подсъдимия за убийството и неин съпруг Орлин Владимиров.

Той и защитата му продължават да се опитват да докажат, че убийството е непредумишлено. Орлин Владимиров и баща му Пламен вече са осъдени на първа инстанция на доживотен затвор.

Двамата обаче обжалват и затова делото се гледа от Апелативния съд в София. Днес магистратите допуснаха искането на Орлин да му бъде направена съдебнопсихиатрична експертиза.

Повторно поисканата съдебномедицинска експертиза трябваше да докаже версията на Орлин - че по време на скандал между двамата Евгения е паднала и си е ударила главата в шкаф.

В съдебната зала обаче вещите лица единодушно отрекоха тя да е имала рана на главата. Според тях жената е удушена механично, а след това около главата и е омотано 4 пласта фолио.

По лицето на Евгения са разпознати и рани. Тя се е съпротивлявала и се е мъчела, констатираха още те.

Преди заседанието отново се събраха родителите, брата на Евгения, както и всички близки, които я подкрепят и се събират всеки път - тяхното желание остава едно и също двамата да получат доживотен затвор без право на обжалване.

"Този път се надявам да не бъда отложено делото. Ако днес приключи, надявам се на доживотна присъда без право на замяна за двамата убийци, за сина и за бащата помагач", заяви Капка Чорбанова, майка на Евгения.

"Много се проточи това дело и все пак да получат реалното наказание, което заслужават, не може човек получил доживотна присъда на първа инстанция да се разхожда като всички нас по улиците. Това е подигравка с паметта на Евгения", допълни Любомира Дикова.

Делото обаче отново беше отложено - за 12 ноември. Орлин говори дълго пред съда, разказа в колко добри отношения били двамата преди смъртта ѝ. Ходели по почивки и острови, както и на сватби на приятели.

Евгения му написала картичка в която пишело, че е Superhero daddy или татко супергерой. Във фаталния ден обаче го обидила, като му казала, че детето може и да не е негово.

Орлин поиска отново да се направи оглед на жилището им, за да се види шкафът за телевизор, в който се била ударила.

Съдът отхвърли това искане, но допусна искането на Орлин - да му бъде направена съдебнопсихиатрична експертиза. Тя трябва да изясни дали по време на убийството той е разбирал постъпките си.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.