• 18 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8000
  •  GBP / BGN 2.3436
  •  CHF / BGN 2.0851
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 7°C

Планински спасители с денонощно дежурство на Седемте рилски езера

Планински спасители с денонощно дежурство на Седемте рилски езера

/КРОСС/ Планинските спасители дават целодневни дежурства близо до Седемте рилски езера. Дежурният екип може да реагира бързо, адекватно и навреме в случай на пострадал турист. Това се налага заради изключително големия брой туристи през лятото и концентрацията на инциденти в планината.

"От началото на летния сезон имаме четири акции, което не е малко. Едната беше доста сериозна, беше паднал френски турист. Наложи се да викаме медицинския хеликоптер. И добре че беше хеликоптерът - свършихме бързо, иначе трябваше да продължи едно дълго транспортиране, което е много трудно за пострадалия. Лятото имаме много работа, за съжаление. Много хора идват, много посещават района, за съжаление не са добре подготвени откъм екипировка", заяви планински спасител.

В името на по-бързата реакция високо в планината дежурства дават планинските спасители от Дупница. Вече в своя база до хижа „Рилски езера" те са готови да реагират при сигнали.

„От тук спокойно може да се тръгне за доста други райони в охраняемия район на отряда, примерно „Скакавица", примерно за хижа „Иван Вазов". Тръгвайки от Дупница, където е базиран нашият отряд, изисква доста време да се дойде тук, на терен. Имайки наряд на терена, нещата са много бързо и много по-експедитивно се действа, независимо какъв сигнал е подаден за бедствие в планината", казва друг от спасителите.

Актът, че спасителите дават дежурства в подножието на Рилските езера, печели много време при беда.

Спасителите съветват туристите винаги да си припомнят основните правила за безопасно поведение по пътя - да проучват добре маршрута си, да са добре екипирани, да имат резервни дрехи със себе си, заредени батерии и планинска застраховка.

Нова телевизия, „Събуди се"

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.