• 27 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8068
  •  GBP / BGN 2.3463
  •  CHF / BGN 2.0847
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Около 130 души са загинали или изчезнали при смъртоносните наводнения и свлачища във Филипините

Около 130 души са загинали или изчезнали при смъртоносните наводнения и свлачища във Филипините

/КРОСС/ Около 130 души са загинали или изчезнали в резултат на смъртоносните наводнения и свлачища, предизвикани от тропическата буря "Трами" във Филипините, а според президента Фердинанд Маркос-младши много райони остават изолирани и местните жители се нуждаят от помощ, предаде Асошиейтед прес.

Правителствената служба за борба с бедствията съобщи, че бурята "Трами" e преминала в петък през северозападната част на Филипините, в резултат на което жертвите са достигнали най-малко 85 души и още 41 души са в неизвестност. Това я прави една от най-смъртоносните и разрушителни бури на архипелага в Югоизточна Азия досега през тази година. Очаква се броят на загиналите да нарасне с постъпването на данни от изолирани досега райони.

Десетки полицаи, пожарникари и други служители на службите за спешна помощ, подкрепени от три багера и кучета-търсачи, изровиха вчера един от последните двама изчезнали в крайезерния град Талисай в провинция Батангас.

Филипинският президент Фердинанд Маркос-младши, който вчера инспектира друг тежко засегнат район югоизточно от Манила, заяви, че необичайно голямото количество дъжд по време на бурята, включително в някои райони, където само за 24 часа са паднали валежи за период от 1-2 месеца, е претоварило службите за борба с наводненията в провинциите, засегнати от "Трами".

"Водата беше твърде много", заяви той пред журналисти. "Все още не сме приключили със спасителните работи", каза президентът на Филипините и добави: "Проблемът тук е, че все още има много райони, останали наводнени, до които не могат да стигнат дори по-големи камиони".

Повече от 5 милиона филипинци са били засегнати от бурята, включително близо половин милион, които са избягали в създадените над 6300 спешни приюта в няколко провинции, съобщиха властите.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.