• 01 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7641
  •  GBP / BGN 2.3251
  •  CHF / BGN 2.0771
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 16°C

Навръх Благовещение в театър „Адриана Будевска“: Връчват наградата за поезия „Христо Фотев“

Навръх Благовещение в театър „Адриана Будевска“: Връчват наградата за поезия „Христо Фотев“

/КРОСС/ Десет автори са пресети от компетентното жури и ще се състезават за голямата награда на конкурса „Христо Фотев“ навръх Благовещение- рождения ден на поета, съобщи „Труд бг“.  Големият християнски празник Благовещение е на 25- ти март, а церемонията по награждаването ще се състои в в театъра на морския град- „Адриана Будевска“ . На сцената зрителите ще видят и спектакъл по стихове на големия Христо Фотев, подготвен от писателката Керана Ангелова и режисиран от Борислав Чакринов.

Книги от 77 автори бяха получени тази година в Община Бургас в регламентирания срок. Всеки член на журито имаше възможност да се запознае с творчеството на кандидатите и да излъчи своята широка номинация на базата на точкова система. Общата номинация бе оформена на същия принцип и одобрена от всеки един от членовете на журито.

Тясната номинация от петима автори ще стане ясна седмица преди официалната церемония.

Петчленното жури на Националния конкурс за поетична книга „Христо Фотев“ вече  обяви широката номинация от 10 автори. Това са Васил Славов , Женя Димова, Иван Странджев, Маламир Николов,  Нинко Кирилов, Петър Чухов , Пламен Дойнов,  Ренета Бакалова, Сашо Серафимов и Симеон Аспарухов.

Председател на журито пък е Керана Ангелова – белетрист, поет, член на Сдружение „Бургаска писателска общност“, която с много всеотдайност е подготвила спектакъла след награждаването. Конкурсът „Христо Фотев“ се провежда на всеки две години по идея и организиран от Община Бургас.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.