• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7532
  •  GBP / BGN 2.3297
  •  CHF / BGN 2.0675
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Защо се предаде Румен Гайтански

Защо се предаде Румен Гайтански
Коментар на Иво Никодимов – журналист и Тихомир Безлов – експерт от Центъра за изследване на демокрацията

/КРОСС/ Звучи абсурдно да се предадеш и да ти кажат „Ела утре". Вероятно се е случило по технически причини. Това каза журналистът Иво Никодимов в предаването „Денят започва в събота" по БНТ в коментар на доброволното предаване на Румен Гайтански пред властите.

Румен Гайтански е задържан за срок от 72 часа и му е предявено обвинение. Той е отказал да дава обяснения по досъдебното производство, обясни журналистът.

„Интересно е да видим какви доказателства има прокуратурата, че с подбудителство Румен Гайтански е накарал Стоян Мавродиев да отпусне този кредит без обезпечение. Трябва да видим и какви са доказателствата, че документите, с които обезпечението е представено, са били истински, защото договорът между фирмата на Гайтански и другата фирма, която предоставя обезпечението, се оказа, че е прекратен близо година преди отпускането на кредита", коментира Иво Никодимов.

Основният въпрос е дали е имало търговия с влияние от страна на влиятелни политици в полза на Румен Гайтански, за да получи той този кредит, допълни журналистът.

Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията коментира, че причината за акцията срещу Румен Гайтански е политическият сблъсък между двете крила в ДПС. „Смята се, че Делян Пеевски атакува Румен Гайтански, за който се смята, че е близък до почетния председател Ахмед Доган", обясни той.

Той очаква Гайтански да бъде пуснат под парична гаранция.

Аргументите за отпускане на заема на Гайтански не са ясни. „Всички тези банкови и финансови дела са изключително сложни", подчерта Безлов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.