• 22 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8021
  •  GBP / BGN 2.3475
  •  CHF / BGN 2.0851
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Развиване на доброволчески и стажантски умения в Националната галерия

Развиване на доброволчески и стажантски умения в Националната галерия

/КРОСС/  Международен образователен панел
Лектор: Ксения Швиченко
Дата: 24 октомври (четвъртък), от 18:00 до 19:30 ч.
Национална галерия / Квадрат 500
Пл. „Св. Александър Невски", ул. „19-ти февруари" № 1

Националната галерия провежда от края на месец август безплатна образователна програма с фокус към деца, младежи и семейства. Целта на „Форми, изкуство в публична среда" е приобщаване към визуалните изкуства чрез поредица от ателиета в Квадрат 500. Изкуствоведите от Националната галерия прилагат нестандартни и иновативни подходи за обогатяване знанията на участниците, чрез запознаване с авторите и художествените произведения, разкази по картини, практически занимания с различни материали и създаване на собствени произведения.

От края на октомври до средата на ноември започва и международен образователен панел с лектори, които ще представят нови европейски практики за популяризиране на визуалните изкуства и преживяването в музея.
Първият гост е музейният педагог и екскурзовод Ксения Швиченко. Тя има магистърска степен по история на модерното и съвременното изкуство от Universidade Nova de Lisboa, Лисабон, Португалия. Впоследствие работи във фондацията Pablo Ruiz Picasso в Малага, в колекцията "Пеги Гугенхайм" във Венеция и на други места. Уменията на Ксения Швиченко включват както работа с деца и ученици, така и провеждането на лекции за жените художници, което е основната област на професионалния ѝ интерес.

Ксения Швиченко ще разкаже какви са ползите от придобиването на стажантски умения за младежи в качеството им на бъдещи професионалисти, както и каква би била добавената стойност на доброволческия труд за тяхното оформяне като активни участници в социалния и обществен живот.

Допълнителна информация за датите на предстоящите ателиета и събития със свободен достъп се обявяват на Фейсбук страниците на Националната галерия:

https://www.facebook.com/NationalGalleryBulgaria

https://www.facebook.com/NationalArtGalleryEducation

Желаещите може да се запишат на адрес: education@nationalgallery.bg или 0879 147679

Проектът "Форми, изкуство в публична среда" се изпълнява с финансовата подкрепа на Столичната община - Програма „Европа" 2024, от фондация „Мусиз", в партньорство с Испанското посолство в София и Националната галерия.

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.