• 20 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8031
  •  GBP / BGN 2.3518
  •  CHF / BGN 2.0805
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 11°C

Цончо Ганев, „Възраждане“: Ръстът, който имаме, е благодарение на актуализираните заплати и пенсии

Цончо Ганев, „Възраждане“: Ръстът, който имаме, е благодарение на актуализираните заплати и пенсии

/КРОСС/ Всички евроатлантически партии, които напират за еврозоната, трябва да отговарят на един много простичък въпрос: ще вдигат данъците или ще орежат социалните придобивки - пенсии и актуализации на заплатите в държавния сектор. Това каза снощи Цончо Ганев - водач на листата на „Възраждане" във 2-ри МИР-Бургас и в 23-ти МИР-София, в предаването „Говори сега" по БНТ.

Дефицитът от 18 милиарда лева плаши тези, които искат да ни вкарат в еврозоната.

„Възраждане" казва много ясно, че цената за влизане в еврозоната не трябва да бъде платена от всеки един данъкоплатец, защото ние не сме готови. Не го казваме просто ние, а и Световната банка, и Европейската централна банка", посочи Ганев.

Актуализация на пенсиите и заплатите трябва да има, категоричен бе той.

Българското производство бележи спад, тъй като нашата икономика се крепи на партньорство с държавите от Централна и Западна Европа, където вече има рецесия, фалити и изтегляне на цели производства от Европа. „Когато имаме такава ситуация, българското потребление е това, което движи БВП напред. Ръстът, който имаме, е благодарение на актуализираните заплати и пенсии. Това обаче води до вдигане на инфлацията и се получава един омагьосан кръг. Ние обаче не може да оставим най-бедните в България. Затова едно от решенията е диференцирана ставка. Това, което предлагаме, е малката потребителска кошница за най-бедните да е с 9% ДДС и лекарства", заяви кандидатът за депутат.

Средствата за това могат да дойдат от помощите за Украйна, обясни Ганев. „Ние сме налели над 100 милиона само за издръжката за две години на хората-туристи от Украйна, само за тях, за нищо друго. Военната помощ е нещо съвсем друго. Нищо не взимаме като пари, имаме заявки, че ще получим пари, но не сме взели. Това са пропуснати ползи за нашия бюджет", коментира той.

Здравеопазването не е реформирано, а непрекъснато увеличаващите се средства потъват, заяви Ганев. „България е една от първите държави в света по доплащане на здравни услуги. Има възможност за оптимизиране на разходи. Отварят се нови и нови болници, които унищожават здравната система. България дава над 2 милиарда за частни болници, които работят само по скъпите пътеки", посочи Ганев.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.