• 28 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7529
  •  GBP / BGN 2.3469
  •  CHF / BGN 2.0763
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 29°C

Цончо Ганев от „Възраждане“: Няма да затворим мините, ще осветлим чуждите агенти, еврозоната ще чака

Цончо Ганев от „Възраждане“: Няма да затворим мините, ще осветлим чуждите агенти, еврозоната ще чака

/КРОСС/ „Здравейте, г-н Ганев! Много ми е приятно, че сте тук, защото „Възраждане" успя да прокара много тези в този маратон от парламенти, въпреки голямата съпротива срещу вас! Какво да очакваме от тези избори?", попита Беновска. Ганев отвърна: „Може да си обясните съпротивата срещу „Възраждане" като видите така наречените „национални медии", в които гостуват хора, които основно се занимават да храчат по „Възраждане"! Причината е, че от първия ден в Парламента показахме с дела, че това, което говорим в предизборните кампании, ние го защитаваме с реални действия! Когато казваме, че няма да влизаме в срамни коалиции и в името на това да ни дадат регулатори няма да гласуваме срамни назначения, в името на това някой от нас да стане министър няма да се откажем от това, което защитаваме, ние в пореден парламент доказваме, че за коалиция с ГЕРБ и ДПС дори не е актуално да се разговаря! Това се въплъти в конкретни дела! Това е и причината да няма постоянно правителство. Нашият отказ да направим коалиция с ГЕРБ и ДПС е причината да няма постоянно правителство в момента! И в трите мандата ние отказахме да участваме в управление, въпреки че бяхме канени и ни беше предлагано всичко! Патриотичния вот в лицето на „Възраждане" отакзва да бъде патерица на другите! Затова няма стабилно и постоянно управление!".

Проваленото заседание на НС на 26 срещу 27 септември. Опитите на евроатлантиците да съсипят българската енергетика.

„Ние започнахме да подаряваме тези тениски „Кълна се в България" леко иронизирайки всички политици, които непрекъснато се кълнат в България! Но клетвите са ялови! Ще използвам като илюстрация това, което се случи в последния ден на Парламента, когато даже ви обвиниха, че вие сте саботирали, дали сте лош пример, късали сте кабели, гасили сте осветление! Даже Борисов каза, че понеже го нямало Костадинов, затова може би вие сте се развихрили! Аз лично ще си позволя, понеже ме попитахте знам ли защо има съпротива срещу вас. Да, знам, подкрепяли сме много важи тези, и за референдуми, и за закона за чуждестранните агенти. Но вие извършихте, позволявам си, една патриотична постъпка! Закриването на въгледобива в България, това е поредното навеждане! Дали ще вземем 2 милиарда, това е малко нон сенс!", продължи Беновска. Ганев отвърна, че всъщност в петък ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ са предложили да отпаднат решения, взети от предишни парламенти по инициатива на „Възраждане", за предоговаряне на условията, които ни се поставят за закриване на българската енергетика. ГЕРБ, ДПС и ПП-ДБ са искали да наложат квоти, които на практика да доведат до ликвидирането на българските въглищни централи. „Никой не коментира, че в залата до 12 часа имаше 50 миньори! Че тези миньори в кулоарите говориха с така наречените евроатлантици и им обясняваха, че това не трябва да се случва!", добави той.

Водещата попита дали сега може да има извънредно заседание на Парламента, в предизборна кампания. Ганев отвърна, че за евроатлантиците в България няма невъзможни неща. Водещата попита това не е ли незаконно. Събеседникът ѝ отвърна, че е незаконно, когато например Никола Минчев подлага на гласуване един и същ закон 3 пъти на една и съща дата. Незаконно е, когато дадена група каже, че ще внесе поправки между първо и второ четене, след 5 минути да се гласува закона на второ четене. Ганев каза, че неофициално се говори, че няколко депутати от ДПС на Пеевски са се връщали от САЩ, кацнали са в Истанбул и е бил пратен държавен самолет да ги прибере, за да могат да осигурят кворум за среднощното заседание на НС. „Има поредно потъпкване на законодателството в България! Няма кворум, но въпреки това се отлага до безкрай! За да се гласува това унищожително за българската енергетика законодателство!", категоричен бе Цончо Ганев.

Водещата отново попита какво ще се случи, ако се направи опит за свикване на извънредно заседание на Парламента. Ганев отвърна, че „Възраждане" ще направят всичко възможно, за да спрат това безумие. Но дали ще посмеят да го направят е друга тема. „Но ви обвиняват, че заради вас губим доста милиарди!", отвърна Беновска. Ганев каза, че губим парите не заради „Възраждане", а заради това, че от правителството на Кирил Петков насам има неприети около 20 закона по ПВУ. Трябвало е да бъдат внесени именно от тези евроатлантици, но не са внесени!

„Имаше решение на НС за сформиране на група, в която да има и синдикати, която да преговаря с Европа да не се закрива въгледобива!", припомни Беновска. Цончо Ганев отвърна, че това е било по инициатива на „Възраждане". На 26 срещу 27 септември евроатлантиците са искали да отменят това решение, за да няма предоговаряне!

„Вие напомнихе ли, че Германия си отваря централите?", попита Беновска. Цончо Ганев отвърна, че не е само Германия. Като цяло Европа затъва заради санкциите срещу Русия и ние сме най-яркото доказателство. От една година производството в България намалява, защото енергията е скъпа и няма къде да изнасяме.

„Но ако свикат извънредно заседание и ако успеят да имат кворум?", отново попита водещата. Цончо Ганев отвърна, че стават твърде много „ако". Той продължи: „Няма нищо необратимо, освен смъртта! Ако за пореден път евроатлантиците направят това нещо, мисля, че вече е крайна фаза, вместо българският избирател да си седи вкъщи, да псува в интернет и да обяснява какво зло е Борисов или че Пеевски е схемаджия, който купува гласове, да излезе българския избирател и да гласува!

Купуването на гласове.

Цончо Ганев бе категоричен: „Купуването на гласове, корпоративният и контролиран вот няма да имат тежест, ако има избирателна активност 60%-70%! В държавите около нас има такава активност. Не е вярно, че българският избирател се измори да гласува. Българският избирател се измори да вярва на поредните лъжепророци и шарлатани! Видяхме ги и в този парламент, излъгаха 100 000 човека и се разпаднаха на първата седмица! И казват хора - няма да гласувам, защото гласувах за „фараона", той ме излъга! Всички са маскари!".

Създаването на нова парламентарна група в ЕП по инициатива на „Възраждане".

„Чувствате ли се по-окрилени първо от това, че „Възраждане" направи парламентарна група в ЕП и то не каква да е? И второ, бяхте на знаково посещение в Русия, макар че там ви обвиниха във всички смъртни грехове?", попита Беновска. Ганев отвърна: „Не точно окрилени! По-скоро вървими по пътя, който сме начертали и показваме това, за което говорим, с дела! Да създадеш собствена група в ЕП е прецедент! България и български политически субект да направи заедно със съмишленици самостоятелна група се случва за първи път! Досега българските евродепутати са били пришивани като брошки и безгласни букви към други групи!".

„Но това е плод на много усилия и срещата на новите лидери в София!", припомни водещата. Събеседникът ѝ се съгласи и добави, че има амбиции тази парламентарна група да прерасне в партия и тя да бъде оглавена от евродепутат от „Възраждане" Станислав Стоянов. Петър Волгин е говорител на групата в ЕП.

Цончо Ганев заяви, че приетият по инициатива на „Възраждане" закон за забрана на пропагандата на нетрадиционна сексуална ориентация се е оказало катализатор и редица европейски държави започват да приемат такова законодателство. Затова е страхът от пробива на „Възраждане" в ЕП.

„Русофили ли сте?", попита водещата. Цончо Ганев отвърна, че „Възраждане" са преди всичко българи, които се борят за нашите национални интереси! Той продължи, че трябва да важи за нас принципа, че България няма вечни врагове, има вечни интереси. Ние трябва да използваме възможностите да се развиваме икономически, така че да станем обединена и просперираща държава.

Що се отнася до посещението в Москва и участието на срещата на БРИКС, Ганев обясни, че това също е прецедент. „Възраждане" са получили официална покана да присъстват и да изложат тезата си, че България, членувайки единствено в така наречения клуб на богатите, затваря много други врати и възможности за развитие! Водещата показа снимка на членове на „Възраждане" на Червения площад. Ганев отвърна: „Когато Салвини отиде на Червения площад с фланелка на Путин, това не беше нещо притеснително за евроатлантиците, а в момента Салвини управлява заедно с Мелони!".

Общественият договор.

Ганев написа: „Аз, Цончо Ганев, обещавам във всичките си действия да се водя от интересите на народа!".

Законопроектът за чуждестранните агенти.

„Имам лична молба! В следващото НС подновете искането за референдум за еврозоната и закона за чуждестранните агенти!", обърна се водещата към своя гост. Той отвърна: „По отношение на закона за чуждестранните агенти видяхте, че настръхната всички грантополучатели в България, защото ще бъдат изсветлени! Защото, когато получаваш пари от Държавния департамент или откъдето и да било, всеки ще си направи извода, но никой няма да ги забрани! Затова е толкова яростна битката срещу този законопроект!". Така завърши разговорът между Цончо Ганев и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване "Беновска пита" в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2, Канал 3 и по "Радио К2" на 28-и септември 2024 година.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Бъдете алфа мъжки на всяка възраст! Уникално нещо, което ще ви помогне да задоволите всяко момиче, вижте какво може:--- https://come.ac/manx

Преди 1 часа

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.