• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Ангел Георгиев: „Възраждане“ ще бъде първа партия на изборите!

Ангел Георгиев: „Възраждане“ ще бъде първа партия на изборите!

/КРОСС/ https://youtu.be/usBvxnwbcHQ

Ангел Георгиев, кандидат за 50 НС, „Възраждане", пред   Илиана Беновска в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2 и Канал 3 на 25.05.2024

Какъв резултат очаква „Възраждане" на предстоящите избори?

„15 дни до изборите. „Възраждане" катери нагоре стълбицата и е възможно, сякаш, да стане втора политическа партия! Дали е така питам Ангел Георгиев от „Възраждане"?", започна разговора Илиана Беновска. Георгиев отвърна, че „Възраждане" е по-скоро първа партия, защото всички останали са коалиции. Той продължи, че план минимум за неговата партия е да бъде втора политическа сила, а основната цел е да стане първа политическа сила и да управлява страната! „Защото, ако искаме да възродим България, което е закодирано в нашето име, единствения шанс е да поемем управлението на страната! Защото всички, които са управлявали досега, са евроатлантически настроени, тоест те не гледат националния интерес, а гледат какво им диктуват от Брюксел и Вашингтон! Буквално им го диктуват и буквално го изпълняват. Козируват и без да се замислят, без да го подложат на обсъждане изпълняват това, което са им наредили!", категоричен бе той.

 Ангел Георгиев заяви, че „Възраждане" наистина катери нагоре, причината за това е, че са последователни, за разлика от останалите партии, които непрекъснато променят своите позиции. Той добави: „Това е разликата между нас и тези евроатлантически, или  както аз ги наричам трансатлантически, защото в тях няма нищо европейско. Тези партии предават избирателите си, правят всевъзможни лупинги, за разлика от нас! На това се дължи нашия успех, който е бавен, но за сметка на това много сигурен!".

Основните принципи на „Възраждане", от които няма да се откажат.

 „Вашия лидер Костадинов заяви в Бургас 5 принципа, от които няма да отстъпите. Провеждане на референдум за запазване на българския лев. Провеждане на референдум за членството ни в НАТО. Премахване на санкциите срещу Русия. Компенсаторен механизъм за обезщетение на българските предприемачи. Спиране на доставките на оръжие за Украйна. Недопускане изпращането на български войници в Украйна. Преговорен екип за предоговаряне членството на България в ЕС. Премахване на американските бази в България!", продължи Беновска. Ангел Георгиев заяви, че „Възраждане" са готови да разговарят с всеки, освен с ДПС, но при ясното заявление, че няма да отстъпят от изброените принципи! Той добави: „ДПС не е партия, а политическа мафия, която се разраства като тумор в нашата политика! Нашата цел е да спрем ДПС, този тумор да бъде изрязан с хирургическа точност, за да не пусне никога повече разсейки!"

 „Кое е най-важното, което трябва да обедини българския народ, освен патриотизма?", попита Беновска. Ангел Георгиев отвърна, че обединението трябва да бъде около националния интерес и благоденствието на българите. Това трябва да стане с последователни действия. Когато хората видят, че има партия като „Възраждане", която е последователна в своите действия, доверието в политиката и политиците ще се повиши! „В момента евроатлантическото мнозинство подрива това доверие, защото те са готови на всичко в името на управлението. За тях не е важно дали едно решение е добро или лошо за България, те нямат дори принципни различия! Единствените различия са кой да докопа баницата, ако мога разбираемо да го кажа! Те гледат на властта като свеж източник на корупционни механизми и сделки!", категоричен бе той.

Каузата на „Възраждане" за премахването на американските бази от България.

„Нека да пуснем запис от посещението на вашия лидер Костадинов в една от американските бази в България!", продължи Беновска и пусна запис от включване на лидера на „Възраждане" от една от американските бази в България.

Костадин Костадинов: Здравейте, уважаеми сънародници! Намираме се на входа на една от американските военни бази в България. Тези американски бази, които според правителството не съществуват, защото това били български бази, в които има разположени американски войници. Аз обаче искам да ви покажа нещо, което всеки път показвам. Те от правителството в крайна сметка няма да го повярват, защото трябва да повтарят пропагандата си, но искам да ви покажа надписа, който е там! Виждате ли този надпис? На този надпис, както се вижда, има текст, който обаче е първо на английски, а след това е на български. Сложено е на английски, защото в крайна сметка това е езика на държавата, която контролира тази територия. Оттук нататък, там горе е входа на самата база, вижте какви са знамената, които се веят. Най-отляво е сложено знамето на САЩ, защото на практика това е американска територия. Това не е българска, това е американска територия! Тук ние, българите, нямаме почти никакви права! Искам да ви покажа това място, защото от него върви износ на американска военна техника!

Беновска продължи: „Доколко можем да преодолеем това, че на територията на България има американски бази и там важат американските закони?". Ангел Георгиев отвърна, че България е преодолявала много по-трудни препятствия в историята си и изобщо на трябва да поставяме под съмнение възможността да се справим и с този проблем. Той продължи: „Може, но трябва да има управници с воля! За момента единствените с характер, мъжество да направят нещо по въпроса, сме ние от „Възраждане"! Това е големия дефицит на българската политика. Дори формации като БСП, които би трябвало да са на същото мнение като нас, защото техните избиратели са на същото мнение, когато се стигне до гласуване, започват да защитават тези американски бази, започват да обясняват как те са полезни, съюзнически! В тези бази ние не можем да контролираме какво влиза и излиза, там не важи българското законодателство! Една малка, но съществена част от нашата територия, е под чужда окупация! Ние сме си поставили за цел да прекратим тази окупация, ще изпратим американците у дома, където са техните си бази. Няма място на никоя чужда база, на която и да е държава, на българска територия! Срамно и унизително е, че евроатлантическото мнозинство у нас брани тези бази! Българската армия е единствената, която трябва, може и по Конституция е призвана да брани българската държава! Българската държава трябва да създаде тези условия и ние категорично сме заявили, е когато управляваме, ще създадем тези условия. Българската армия също има нужда от възраждане!".

Войната в Украйна.

„Как ще коментирате изказването на украинския президент Зеленски, който иска натовските войски да се включат във войната на страната на Украйна? Ние сме натовска войска, колкото и да е малобройна!", попита Беновска. Ангел Георгиев отвърна, че членството ни в НАТО може да се прекрати чрез референдум. А дори и в момента, ако НАТО вземе такова безумно решение, ние не трябва да се подчиняваме! За България най-лошото нещо би било да се включи в такава война, която изобщо не е наша. НАТО по дефиниция е отбранителен съюз, но изявлението на Зеленски показва точно обратното. „На практика САЩ използват НАТО като своя маша, за да наложат волята си, в случая в Украйна. За да могат да имат една антируска държава в близост до Русия, за да могат да я използват  както им е изгодно. Но за нас това не означава, че трябва да се включваме!", заяви Георгиев.

Водещата попита как можем да се противопоставим? Георгиев отвърна, че ние сме суверенна държава и добави: „Преставете си, че министър-председател е Костадин Костадинов, представяте ли си да изпратим войници в Украйна тогава!? Това просто няма да стане! Но представете си България с премиер Борисов или Пеевски! Те ще направят всичко, което им бъде наредено!".

Ангел Георгиев продължи, че НАТО се реформира по един много вреден за България начин. Самият Тръмп е заговорил за разделянето на НАТО на А и Б отбор, на страни, които плащат достатъчно и имат принос за превъоръжаването и такива, които не плащат. И тези от Б отбора няма да могат да се ползват от член 5. Така най-големия плюс от членството ни в НАТО отпада и няма смисъл от него.

Биха ли подкрепили „Възраждане" управление на ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС?

„Една хипотеза, ако вие станете втора политическа сила, очевидно печелившата коалиция, която се очертава, ГЕРБ-СДС, няма да има достатъчно мнозинство да направи правителство и няма да има обществена подкрепа за коалиция с ДПС. Вие бихте ли подкрепили, в името на това, на тази мантра напоследък, че трябва да имаме  непременно правителство, за да влезем в еврозоната, бихте ли подкрепили  правителство на Бойко Борисов?", попита Беновска. Ангел Георгиев отвърна: „По никакъв начин не бихме подкрепили правителство на Бойко Борисов! Ясно и кратко, за да го знаят всички, които се упражняват върху „Възраждане"! Освен това не е сигурно, че ГЕРБ ще са първи. „Възраждане" може да бъде първа политическа сила, ако не на тези избори, то на следващи! Защото останалите водят България към гибел, война, разруха, безобразно скъп ток, това е видно за всички! Ние сме единствените, които имат сила да се противопоставят на статуквото! Това правителство е кукла на конци. Те са силни, когато трябва да се разправят със свои опоненти в България, но когато трябва да издигнат глас на международната сцена, се държат като пудели! Видяхме и техните пудели на какво са способни! В никакъв случай няма да управляваме нито с ГЕРБ, нито с ПП-ДБ, нито с ДПС! Единствения вариант е да седнем, да говорим и тези формации да кажат, че това, което предлагаме, е разумно. Но те няма да го кажат. Много техни депутати виждат, че това, което предлагаме е разумно, но не им се позволява да го кажат! Те просто следват инструкции от посолството! Затова няма да ги подкрепим! Нека те ни подкрепят, ако имат смелост за това!".

Подписването на обществен договор.

Беновска даде на госта си бял лист, на който да напише какво гарантира на избирателите и да се подпише. Георгиев прочете: „Аз, Ангел Георгиев, обещавам да се боря за възраждането на България и добруването на българския народ!". Така завърши разговорът между Ангел Георгиев и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване "Беновска пита" в youtube ТВ Беновска пита-Радио К2, Канал 3 и по "Радио К2" на 25-и май 2024 година.

  

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Братчед,мечтите са безплатни ! Нали знаеш ?

26.05.2024 06:30:20

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.