• 18 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7558
  •  GBP / BGN 2.3207
  •  CHF / BGN 2.0796
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 17°C

Асен Василев призова ГЕРБ: Спешно да приемем антикорупционните закони по ПВУ

Асен Василев призова ГЕРБ: Спешно да приемем антикорупционните закони по ПВУ

/КРОСС/ Асен Василев от "Продължаваме Промяната - Демократична България" призова в кулоарите на парламента ГЕРБ в оставащите дни на парламента да се приемат законите по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ).

"Там има три антикорупционни закони и е крайно време Бойко Борисов да спре да се крие, а да излезе и да каже като мъж - тези закони ни притесняват. Притесняваме се, че като се приемат ще ни хванат за корупция, да каже, че са наистина за европейското развитие на България и ще приеме тези закони и ще отпушим парите и за апаратите в болниците, и за бързите влакове и за хеликоптери, които трябва да дойдат и най-накрая тези 12 млрд. лв. от Европа да дойдат, а не ГЕРБ да ги блокират, защото ги е страх и се крият по всякакви храсти, села и паланки", посочи Василев.

"Трите блокирани закона са: Закона за подаване на сигнали, който беше приет, но ГЕРБ сложиха поправка, че ако човек, подал сигнал за нарушение преди 2021 г. да няма защита... Европа каза да се махне това ограничение. Второ, явни правила за избора на Комисията за противодействие на корупцията, одобрени от ЕК, които да не са наредени, а да може и гражданските организации и всички партии да има изслушване, да има двумесечен прозрачен процес, да има истинско състезание, а не уговорен мач, кой ще бъде назначен на поста. И третия закон е Закон за личния фалит, за да нямаме вечно длъжници и да не може частните изпълнители да тормозят хората безкрайно", добави още Асен Василев.

По повод призива на Бойко Борисов за джентълменско споразумение, Василев заяви, че ГЕРБ си мени мнението по няколко пъти на ден.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.