• 28 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8286
  •  GBP / BGN 2.3121
  •  CHF / BGN 2.0365
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 20°C

След среща с Борисов: Абитуриентите ще имат изпращане

След среща с Борисов: Абитуриентите ще имат изпращане

/КРОСС/ Министерството на здравеопазването и Министерството на образованието и науката ще изготвят протокол с противоепидемични изисквания за изпращането на зрелостниците през настоящата учебна година. Решението беше взето днес след среща на министър-председателя Бойко Борисов с представители на завършващите 12-и клас.
Премиерът се срещна със Симона Бонева и Дарина Георгиева, след като те се обърнаха към него с писмо, в което отправят молба да бъде разрешено провеждането на изпращане на учениците от 12-и клас за учебната 2019-2020 година в цяла България. „Нашето желание е да се съберем в училищния двор, всеки в съответното училище, да се събере випускът на зрелостниците, да имаме възможността да отброим до 12, и да изпратим уважително изминалите години", отбелязват в писмото си до премиера Борисов зрелостниците. Те специално подчертават, че изпращането не следва да се бърка с провеждането на абитуриентски бал. „Всички ние приемаме ситуацията зряло, отговорно, съвестно и разбираме, че абитуриентският бал ще се проведе тогава, когато обстоятелствата позволяват това", се посочва още в писмото.
По време на разговора в Министерския съвет двете дванайсетокласнички отново изразиха желанието на своите съученици да проведат в двора на училището си тържествено изпращане на завършващия випуск, което се състои в края на всяка учебна година. Заявиха още, че имат готовност и желание да предложат на своето училище различен подход за завършването тази година, с което едновременно да бъде спазена традицията и да се съблюдават противоепидемичните мерки.
Премиерът Борисов разпореди на министрите Кирил Ананиев и Красимир Вълчев протокола да бъде изготвен в най-кратни срокове и да бъде изпратен до директорите на всички училища в страната, които изпращат своите зрелостници в края на настоящата учебна година. В срещата участваха също министърът на финансите Владислав Горанов и председателят на Националния оперативен щаб Венцислав Мутафчийски.

 

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Адвокат Елена Гунчева

Приятели, утре е протестът срещу правителството, от 12.00 часа пред Народното събрание. Важно е да се покаже на управляващите какво мислим за тях. Може да не подкрепяте партии, може да не подкрепяте „Възраждане“ или лидера на партията, НО ПОДКРЕПЕТЕ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ. Един масов протест утре ще спре много от безобразията на правителството, което последните два месеца на безконтролна власт освирепя! Те решиха, че могат безнаказано да налагат терор и да отменят гражданските ни права. Време е да покажем, че ТОВА НЯМА ДА МИНЕ! Нека утре да им покажем, че народът е сила. И че няма да търпим повече тяхната подигравка с българите!

13.05.2020 19:17:23

Славчев

Записите на Божков с Горанов вече са в София. Брутални. На тях селянчето Горанов обижда и Борисов и Пеевски, друса се с бело и е в компанията на проститутки, подсигурени му от Божков. Снощи няколко генерала са се събрали за умуват как да поднесат информацията. Оказало се е, че Горанов е лъгал и Пеевски, а освен това и цинично го е обиждал. На мястото на Борисов и Пеевски, аз лично бих го вкарал в заговора Горанов и бих му взел всичко. Едно селянче дъбниково, със свищовски ПУЦ, който не е благодарен на хората, които са го направили нещо. Информацията ми е 100% вярна, първа ръка, достоверна!

13.05.2020 19:13:08

Георги Дренчев

БОКО ГО ДЖИРОСАХА ПРЕД ВСИЧКИ … За редовия гербаджия „джиросване“ е нещо като насилствено превръщане в „джендър“ на любимия портрет от стената. … Чета някакви умилителни умозаключения, че било унизително, акциите на Левски да се подмятат като безпризорни дубайски фурми. Значи, мили хора, не е унизително да натрупаш 35 млн. дълг, така ли? Ами нека аз да изтегля няколко милиона кредит на моята фирма и да ви я прехвърля, да се „гордеете“ с нейната славна история, докато изплащате задълженията, става ли? Явно е, че Левски не може да докара печалба на акционерите си, което е в пряка зависимост от спортните резултати на клуба, но дори, бидейки на загуба, ако беше престижно, да го притежаваш, за него щеше да има опашка, замислете се малко! Ясно е също, че от години, Бойко Борисов кадрува във футбола и положението от лошо преди 10 години го докара до отчайващо. Та кой би си купил фабрика, която не печели с 35 млн. дългове и то на 8 ми септември, кой? Съвсем логична е постъпката на Божков и аз не намирам никакво място за укор – направил е „въздушен“ бизнес и е дал дял от него под формата на издръжка на футболен клуб. Просто и ясно. Сега клубът отново е на гара разпределителна в очакване на следващия печеливш от държавната рулетка.

13.05.2020 19:05:16

Анонимен

Ташак Бей - на горното фото...+ чичо и племеник = отбор ЗЛОДЕИ...

13.05.2020 16:03:56

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.