• 30 Юни 2024 |
  •  USD / BGN 1.8270
  •  GBP / BGN 2.3108
  •  CHF / BGN 2.0301
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 21°C

Ген. Ейрик Кристоферсен: Русия може да е готова да атакува НАТО до три години

Ген. Ейрик Кристоферсен: Русия може да е готова да атакува НАТО до три години

/КРОСС/ НАТО разполага само с две-три години, за да се подготви, преди Русия да възвърне способността си да предприеме конвенционална атака срещу алианса. Това заяви главнокомандващият на норвежката армия генерал Ейрик Кристоферсен.

Коментарите на Кристоферсен са поредните от поредица от предупреждения на западни лидери и служители на отбраната за заплахата от Москва и текущата липса на готовност на алианса, цитиран от SkyNews.

„В един момент някой каза, че ще отнеме 10 години, но мисля, че се върнахме към по-малко от 10 години поради индустриалната база, която сега работи в Русия", каза генералът.

„Ще отнеме известно време, което сега ни дава прозорец за следващите две до три години, за да възстановим силите си, да възстановим запасите си в същото време, когато подкрепяме Украйна."

Норвегия е член на НАТО от основаването му през 1949 г.

Скандинавската нация увеличи разходите си за отбрана от началото на войната в Украйна и има за цел да достигне прага от 2% от БВП през 2024 г., с допълнително увеличение от 2,7% от БВП, заложено до 2030 г.

"Сега виждам прозорец, в който можем да приложим изискванията, договорени от НАТО, новата командна структура, новите структури на силите, новите регионални планове. Така че можем да приложим тези планове и тези решения през следващите години, но трябва да ускорим... Трябва да го направим след две-три години, за да сме сигурни, че сме готови за всичко, което може да се случи", обобщи Кристоферсен.

Източник: SkyNews

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Уау, чак ме кефи как русофобчето газ пикае. Дебил недоклатен, ако руснаците воюваха с укропитеците, както янките в Ирак, досега дори да са възстановили сбърканата държава, в новия и формат. Истината е проста. Руснаците възприемат укрите като малоумни братя и нямат намерение да ги избиват. Те затова и рушат единствено инфраструктурата, за да ги принудят да се предадат. На укрите следва да им се призане, че имат идобри войници. Да ги сравняваш с иракчаните е просто смешно. Ако руснаците се биеха срещу западняци, досега да са ги навряли в кучи гъз, защото няма да има никакви хуманни съображения. Приемат ги за врагове. А да ми говориш за щатско превъзходство, в която и да било сфера извън Холивуд е смешно, до сълзи. Ебем ти превъзходството, след като хуситите им лумнаха самолетоносача. Ерго, да го духаш. Слава на Русия.

06.06.2024 08:13:49

Анонимен

Toя от коя лудница са го извадили?

05.06.2024 22:30:10

Анонимен

На долното зомби трябва да му се напомни за боя, който ядоха янките от виетнамците и талибаните. За резултатите от войните в Ирак, Либия и др., превърнали тези процъфтяващи страни в руини.

05.06.2024 16:53:24

Анонимен

Долното зомби се изхвърлило, като чикия на мокър пясък. Русоробче тъпо къде си тръгнал да сравняваш Русия със Запада, това несравними величини във всяко отношение. Азиатопитеците и техния фюрер имали от 5 до 10 пъти повече войници и въоръжение от Украйна, а резултата е патов, това перко за какво ти говори, че не са мръднали и на йота от времето на ВСВ, само дето 500 хил. са по гробищата и по полетата на Украйна, а още толкова са инвалиди за цял живот. Преди 30г. Щатите показаха как се води модерна война в Ирак. Ирак който тогава имаше и армия и въоръжение в пъти по голямо от това на Украйна днес. Армията и въоръжението на Путлер днес е на светлинни години от това ниво на САЩ.....от преди 30г.!

05.06.2024 13:08:47

Анонимен

Още един идиот на когото му куца логиката. Към момента, по данни на запада, руснаците има десет поти по-борзи темпове на развитие на военната промишленост: оръжия, боеприпаси, средства за връзка и подавяне, от тези на противниците им ( НАТО и останалети от Г-7) Също така нямате какво да дадете на Украйна, просто защото го нямате, Руснаците водят укрите по въоръжение и хора между 5 и 10 пъти в различните видове. Как тогава някой си го представя да настигне руснаците, когато са набрали скорост, да поризведе всичко нужно, да преодолее изоставането на укрите и да успее да се подготви за хипотетична атака от страна на Русия. На това му викат: Дайте парите-после ще видим. И всичкотова е така без дори да споменеваме хиперзвуковите оръжия на руснаците срещу които запада няма средства за защита и не е в състояние дори да ги засече. Даже не споменавам факта, че руснаците вече имат добре подготвена, сработена и обстреляна армия с нов генералитет, и саадаптирани към тактиките и оръжията на запада. Направо да разпускат НАТО за да не им се налага да подписват капитулация на третия ден.

04.06.2024 15:48:45

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.