• 24 Окт 2024 |
  •  USD / BGN 1.8108
  •  GBP / BGN 2.3505
  •  CHF / BGN 2.0920
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 0°C

Убийството в Цалапица: 3 години затвор за укривателство получиха близнаците Борислав и Валентин Динкови

Убийството в Цалапица: 3 години затвор за укривателство получиха близнаците Борислав и Валентин Динкови

/КРОСС/ Близнаците Борислав и Валентин Динкови получиха по 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим. Двамата са обвинени в укривателство по случая с убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. От всяко едно от наказанията, наложени на братята, ще бъде приспаднато времето на задържане в ареста, което до момента е година и три месеца, реши Районният съд в Пловдив. Динкови дължат и обезщетения от по 3253,30 лева за разноски по експертизите на досъдебното производство и явяване на експерти по делото. Присъдата подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Окръжния съд в Пловдив.

След като чуха присъдата близнаците останаха безмълвни, а майката на убития Митко се разплака в съда. "За мен тази присъда е подигравка. Митко дали след 3 години ще се върне? Едно "Съжалявам" ще го върне ли? Те изобщо не са осъзнали какво са направили. Три години ли струва един човешки живот? Това не е нормална присъда - те са съучастници в убийство! Надявам се записът да бъде изчистен и на следваща инстанция присъдата да бъде променена. Трябва да им бъдат повдигнати обвинения в съучастие за умишлено убийство", заяви майката на жертвата - Атанаска Бакалова, след като чу присъдата.

"Ще обжалвам присъдата. Намирам я за завишена спрямо това, което аз поисках", заяви адвокатът на Борислав и Валентин Динкови Светлана Званчева. "Чухте съжалението. Чухте, че и от полицейските служители, че са съдействали изцяло с оглед разкриване на обективната истина и това, което е справедливо за мен е година и три месеца. Това, което са лежали до момента", добави тя.

Прокурор Димитър Костов също подчерта, че "най-вероятно държаното обвинение също ще протестира присъдата".

Единият от близнаците - Борислав имал водеща роля при убийството от 20 юли 2023 година, твърди прокуратурата. Той организирал и контролирал действията по заличаването на следите, като осигурил автомобила за пренасянето на трупа и неговото заравяне. Повикал и брат си Валентин, който да донесе кирките и лопатите.

Пред съда двамата заявиха, че осъзнават вината си, съжаляват за случилото се и затова, че не са сигнализирали веднага органите на МВР. Близнаците подчертаха, че са били заплашени и предупредени от Рангел Бизюрев да не казват на никого. Техният адвокат поиска наказание от 1,3 години, а прокуратурата - максималната присъда по закон от пет години.

Част от протестиращите жители на Цалапица, които и днес бяха в залата, заявиха, че са възмутени от присъдата.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай
  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.