• 19 Септ 2024 |
  •  USD / BGN 1.7532
  •  GBP / BGN 2.3297
  •  CHF / BGN 2.0675
  • Радиация: София 0.11 (µSv/h)
  • Времето:  София 18°C

Васил Данов: Това си е реална военна операция. Премислена и планирана отдалеч

Васил Данов: Това си е реална военна операция. Премислена и планирана отдалеч

/КРОСС/ Докъде стигна контраофанзивата на Украйна в Русия? Какви рискове крие операцията в Курск и как ще се отрази на хода на войната? Как ще отговори Москва след пробива на границата ѝ? Коментар по темата в студиото на „Здравей, България" направи Васил Данов, който е представител на Атлантическия съвет за България.

"Това си е реална военна операция. Премислена и планирана отдалеч. Беше използван и опитът на Пригожин. Видя се преди година, че той с някакви смешни по размери и по способности войски стигна едва ли не до Москва. Тоест това е преценен риск. Всяко нахлуване в чужда вражеска територия си е риск. Но тези 5-6 бригади наистина са боеспособни, наистина са елитни и те си свършиха работата. Въпросът е колко ще им позволят и колко има смисъл да останат на руска територия", подчерта той.

На въпрос може ли Русия да активира тактически ядрен удар на фона на навлизане в дълбочина на нейна територия на чужди войски, той посочи, че "биха могли да си измислят повод"."В руската военна доктрина, която през последните години от Путин беше променена няколко пъти, са заложили удобни параметри. Ако им унищожат 3 големи пристанища, имат право по нареждане на президента да използват ядрено оръжие. Ако им унищожат 3 големи летища също. Ако бъдат унищожени 3 големи дивизии - също. Тогава вече президентът има право да разпореди употребата на ядрено оръжие", обясни Данов.

 

ВАШИЯТ FACEBOOK КОМЕНТАР
ВАШИЯТ КОМЕНТАР
Вашето име:
Коментар:
Публикувай

Анонимен

Глупава операция, която има за цел да убеди Запада да отпусне пари да се платят най-малко заплатите в армията, защото това ги задържа най-вече. Жалко, че тези елитни части, заедно с техниката ги пренесоха като курбан на тази идея.

14.08.2024 10:24:51

Анонимен

Това е чист пиар. Загуба на сили и техника.

14.08.2024 09:10:44

Анонимен

Цялата авантюра е само за медиен шум. Болшинството укри ще бъдат закопани на два метра, останалите малко живи, ще маршируват на Червения площад. Кое му е премисленото? Че те само до тук са на минус 1350. Отделно техниката, дето все не им стига. Май е време атлантиците да си ходят в Атлантика, че и оттатък. Все си мисля, че да сме европейци не означава цял живот да правим свирки на краварите.

14.08.2024 08:31:19

  • ПОСЛЕДНИ НОВИНИ
    БЪЛГАРИЯ
    ИКОНОМИКА
    ПОЛИТИКА
  • ОПЦИИ
    Запази Принтирай
    СПОДЕЛИ
    Twitter Facebook Svejo
    Вземи кратка връзка към тази страница

    копирайте маркирания текст

  • реклама

БЪЛГАРИЯ СВЯТ РУСИЯ ПОЛИТИКА ИКОНОМИКА КУЛТУРА ТЕХНОЛОГИИ СПОРТ ЛЮБОПИТНО КРОСС-ФОТО АНАЛИЗИ ИНТЕРВЮТА КОМЕНТАРИ ВАЛУТИ ХОРОСКОПИ ВРЕМЕТО НОВИНИ ОТ ДНЕС НОВИНИ ОТ ВЧЕРА ЦЪРКОВЕН КАЛЕНДАР ИСТОРИЯ НАУКА ШОУБИЗНЕС АВТОМОБИЛИ ЗДРАВЕ ТУРИЗЪМ РОЖДЕНИЦИТЕ ДНЕС ПРЕГЛЕД НА ПЕЧАТА ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ ТЕМИ И ГОСТИ В ЕФИРА ПРАВОСЛАВИЕ


Copyright © 2002 - 2024 CROSS Agency Ltd. Всички права запазени.
При използване на информация от Агенция "КРОСС" позоваването е задължително.
Агенция Кросс не носи отговорност за съдържанието на външни уебстраници.